Jurnalul unui insotitor de grup – Tabara de vara de la Berlin


Ziua 9

Ieri am decis ca grupul nostru se va numi ”Alba ca zapada si cei sapte pitici”. Inca nu am stabilit fiecare ce pitic va reprezenta dar acest lucru e mai putin important. Faptul ca am realizat o coeziune a grupului e ceea ce conteaza.

Fata de zilele precedente, ziua aceasta a fost putin mai relaxanta. Dimineata, dupa micul dejun, am fost adunati in sala mare pentru a ne fi prezentati noi participanti la tabara si pentru ca acestia sa fie adaugati unor grupe de studiu. ”Piticii” mei au ramas in aceleasi grupe si cu aceeasi profesori, mai putin Sergiu al carui profesor s-a schimbat. Dupa aceasta scurta intalnire, au mers cu totii in sala de curs.

A urmat apoi masa de pranz si activitatile planificate. In prima parte a zilei Andru a mers la sailing, unde maine i se va alatura si Bianca, Ilinca a ales din nou karaoke,lucru la care se pricepe foarte bine in opinia mea, Teo, Smaranda si Bianca au vizitat un workshop in cadrul caruia puteai confectiona diferite mesaje folosind lipici, pene, sclipici, strasuri,carioca,creioane colorate etc.si unde fiecare a pregatit cate ceva pentru cei din staff si pentru mine iar Vlad si Sergiu au mers la inot.

In cea de-a doua parte a zilei Bianca a ales sa ia lectii de chitara care au captivat-o atat de mult incat abia am reusit sa o mai dezlipesc pentru a merge la cina. Toti ceilalti au mers impreuna la inot unde s-au jucat in apa, au facut plaja, au discutat si s-au bucurat de timpul petrecut impreuna.

Dupa cina a urmat o seara de Wellness de care cei mici au profitat din plin. Fetele si-au facut masti faciale cu iaurt si castraveti, s-au coafat, si-au facut unghiile, au incercat un machiaj si au primit un masaj pe cinste. Baietii au ales si ei masajul si mi-au marturisit ca vor dormi mai bine in urma acestuia.

Am ramas impreuna pana la ora stingerii jucand carti si discutand.

Dapfni (group leader tabara Berlin)