Vesti tabara New York Manhattan

Buna dimineata din New York!

Am trimis deja fotografiile facute ieri la muzeul de arta moderna – MoMa. si cateva facute in metrou si la cursuri (doar in doua sali pentru ca elevii sunt in cladiri diferite). Dupa vizita la muzeu copiii au avut din nou ocazia sa se plimbe si sa admire privelistea de pe celebrul 5th Avenue!

Astazi dimineata am tinut cont de dorintele a  2 eleve (Diana si Sarah ) de a fi mutate la un nivel mai avansat si am discutat cu profesorii de la grupe si de maine vor fi schimbate. Ceilalti elevi sunt multumiti cu nivelul de studiu. Oricum, de luni va fi o alta structura a grupelor, in functie de progresul lor in cursul saptamanii acesteia. Majoritatea copiilor sunt incantati de ceea ce fac la cursuri si sunt foarte activi. Oricum, daca o sa mai fie dorinte de modificari, vom fi promte in a vorbi cu profesorii si a face modificarile de rigoare. Parintii sa fie linistiti, orice dorinta a copiilor este luata imediat in considerare de profesori, toti sunt flexibili si incearca sa faca totul pentru ca elevii sa se simta relaxati si multumiti in clasele lor. 

La sedinta de ieri cu GL, am vorbit cu profesorii despre ceea ce o sa se intample la cursuri, o sa se studieze putin si gramatica (spre marea dezamagire a elevilor!!!) dar accentul o sa fie cel mai mult pe comunicare, elevii sunt impartiti pe grupe si le sunt date diferite teme care ii obliga sa poarte dialoguri intre ei. De exemplu, o grupa trebuie sa scrie o piesa de teatru pe care la sfarsitul saptamanii sa o joace in fata clasei, altii trebuie sa scrie o revista. Vineri toti vor da o testare din materia saptamanii studiate, si vinerea viitoare va fi la fel. Vineri seara profesorii ne vor inmana fise in care va fi trecuta activitatea fiecarui elev in decursul saptamanii, progresul obtinut si alte comentarii privitoare la activitatea lor.

Probleme de alta natura nu exista, toti sunt cu adevarat niste copii deosebiti, respectuosi, responsabili (nu avem probleme cu trezitul dimineata sau cu galagia dupa ora 11 – sper ca nu am vorbit prea devreme :))) si cel mai important, sunt niste vorbitori foarte buni de limba engleza!!! 

Astazi ar trebui sa urcam in Empire State Building dar este cam innorat si s-ar putea sa schimbam programul cu un muzeu (o sa vedem cum  sau daca se va schimba vremea dupa amiaza) iar seara vom lua cina in oras, la un restaurant, Dallas Barbeque.

Atat pentru moment, va pupam.

GL’s