Tabara grup Dean Close School Cheltenham 17-31 iulie 2024

Tabara grup Dean Close School CheltenhamTabara grup Dean Close School Cheltenham

Jurnal de calatorie

Ziua 1 – ziua plecarii

Dragi parinti,

 Astazi a fost ziua plecarii. Desi am fost nevoiti sa ne luam „la revedere” de la cei dragi, dupa care am aflat ca zborul nostru avea intarziere, surprinzator, acest mic impediment nu ne-a stirbit entuziasmul. Asteptarea in aeroport a transformat timpul pierdut intr-o oportunitate de a socializa si a ne conecta mai profund unii cu alții. Intr-un fel, asteptarea a avut un farmec aparte – am povestit, am ras si am impartasit emotii care ne-au apropiat si mai mult. Cand, in cele din urma, am coborat din avion, ne-am simtit plini de entuziasm. Drumul catre campusul scolii Dean Close a fost lung, dar fiecare kilometru a fost presarat cu peisaje fermecatoare, glume si multe rasete. Pe masura ce ne apropiam de destinatie, simteam cum fiecare curba si fiecare colt de drum ne aducea mai aproape de o noua aventura. Ajunși in sfarsit la destinatie, am fost intampinati cu un gratar in aer liber. Nu a fost doar despre burgeri si hotdogi – a fost un moment de comuniune, un prilej de a interactiona cu ceilalti elevi care sosisera inaintea noastra. Atmosfera era plina de veselie si nerabdare. Dupa ce ne-am repartizat in camere, ne-a fost greu sa stam locului. Curiozitatea si dorinta de a explora ne-au impins sa facem cunostinta cu un grup de elevi din Spania, iar conversatiile cu ei au fost primele dintr-o lunga serie de interactiuni care ne vor imbogati experienta aici. A fost o zi lunga, dar plina de promisiuni pentru zilele ce urmeaza. Inchei aceasta zi cu inima plina de bucurie, gandindu-ma la toate aventurile care ne asteapta. 

Ziua 2

A doua zi a inceput devreme, cu aerul proaspat al diminetii umpland camerele noastre de la Dean Close. Dupa un mic dejun hranitor, am simtit cum emotiile copiilor cresteau pe masura ce se apropiau de testul de limba engleza. Era o combinatie de nerabdare si curiozitate, iar zambetele lor tradau un amestec de entuziasm si usoare temeri. Testul de limba engleza, mult asteptat, a fost un pas important, dar copiii au reusit sa il depasească cu brio. Dupa ce au trecut de aceasta provocare, ne-am adunat cu totii la pranz, discutand despre experientele lor de dimineata. Insa adevarata distractie a inceput dupa-amiaza, cu activitatea de „Scavenger Hunt”. Formand echipe si alergand prin campus in cautarea indiciilor, fiecare moment era plin de rasete si voie buna. Vremea ne-a fost aliata, soarele stralucind cald, asa ca, dupa ce au incheiat vanatoarea, copiii au iesit pe teren sa se bucure de jocuri in aer liber. Fotbal, tenis, trambulina – toate au devenit parte dintr-o dupa-amiaza plina de energie.

Cand seara si-a facut aparitia, activitatea „Paparazzi” a adunat toti copiii din campus, creand o adevarata punte intre nationalitati si o oportunitate minunata de a lega prietenii. Fiecare echipa, formata din maximum 10 copii, aducea impreuna trei nationalitati diferite. Sarcina lor era sa priveasca o fotografie timp de 10 secunde, apoi sa recreeze acea imagine cat mai fidel, folosindu-se de locurile din campus. 

Am urmarit cu incantare cum acesti copii, veniti din colturi diferite ale lumii, colaborau, radeau si invatau unii de la altii. Seara s-a incheiat cu zambete largi si amintiri frumoase, iar eu nu pot decat sa astept cu nerabdare ce surprize ne rezerva urmatoarea zi. Aceasta experienta devine, cu fiecare moment, o adevarata aventura.

Ziua 3

Vineri dimineata ne-a găsit din nou învăluiți de entuziasm, după un mic dejun savuros, copiii au fost repartizati in grupe si si-au inceput cursurile de limba engleza. Bucuria lor a fost evidenta, mai ales cand au descoperit cat de interactive erau lectiile si cat de prietenosi si implicati erau profesorii. Fiecare ora petrecuta in clasa a fost o ocazie de a invata prin joc si conversatie, iar zambetele copiilor spuneau totul despre cat de bine se simteau. Dupa cateva ore de studiu, a venit si rasplata – o excursie mult asteptata in orașelul Cheltenham. Pe masura ce ne plimbam pe strazile sale, am fost cu totii fermecati de arhitectura deosebita, un amestec de stiluri care dadeau orasului un farmec aparte. Oamenii din Cheltenham ne-au primit cu caldura, fiecare intalnire fiind o confirmare a ospitalitatii englezesti.  Cu soarele zambindu-ne pe tot parcursul excursiei, am ajuns si in Gradinile Montpellier, un colt de natura unde am simtit cu adevarat cum se topeste oboseala acumulata. Am poposit acolo, bucurandu-ne de frumusetea locului, de aerul proaspat si de compania celor din grup. Fiecare coltisor al gradinii parea un refugiu perfect pentru relaxare.

Chiar daca eram usor obositi dupa aceasta zi plina, nu ne-am lasat doborati. Odata intorsi in campus, am luat parte la Turneul de Baschet. A fost un moment plin de energie si voie buna, unde am uitat de orice oboseala si ne-am distrat pe cinste. Asa s-a incheiat inca o zi minunata, plina de experiente care vor ramane cu noi mult timp. Astept cu nerabdare ce ne va aduce ziua de maine!

Ziua 4

Ziua de ieri a inceput cu cativa stropi de ploaie, dar cum se spune, nu exista vreme rea, doar o atitudine nepotrivita. Asa ca, departe de a ne descuraja, ploaia a adus un aer proaspat si o atmosfera de prospetime care ne-a inviorat pentru restul zilei. Dimineata a fost dedicata cursurilor de limba engleza, iar copiii s-au bucurat de fiecare moment. Dupa orele de studiu, a urmat partea cea mai asteptata – activitatile la alegere. Fie ca au optat pentru fotbal, baschet, drama sau dansuri, fiecare copil si-a gasit locul si s-a implicat cu entuziasm. Energia lor a fost molipsitoare, iar asta nu a trecut neobservat. Staff-ul din campus ne-a felicitat si ne-a aratat aprecierea lor sincera pentru felul in care copiii nostri s-au integrat si au participat la activitati. Pe masura ce ziua avansa, ploaia a dat inapoi, lasand loc pentru mai multe momente de distractie. Seara ne-a adus o provocare speciala – „Beat the Team”. Copiii, impartiti in echipe alaturi de colegi din alte tari, au jucat impotriva staff-ului din campus in diverse probe amuzante si provocatoare. Fiecare echipa a dat tot ce avea mai bun, acumuland puncte si, cel mai important, distrandu-se copios. Rasetele si bucuria au fost nelipsite, iar la final, cu totii am avut senzația ca am invins, indiferent de scor.

Cand ma gandesc la ziua de ieri, imi dau seama cat de mult conteaza spiritul de echipa si capacitatea de a te bucura de fiecare moment, indiferent de obstacole. Pozele surprind doar o parte din acea bucurie – emotiile reale sunt mult mai profunde. Cu fiecare zi care trece, aventura noastra devine tot mai intensă si mai frumoasa. Astept cu nerabdare sa descopar ce ne va aduce urmatoarea zi!

Ziua 5

Invatam, ne implicam in activitati, dar ne place sa exploram si locurile din jur. Asa ca, duminica, dupa cursurile de limba engleza, ne-am aventurat intr-o noua calatorie, de data aceasta spre orasul plin de istorie, Stratford-upon-Avon. Dupa o plimbare scurta si placuta prin oras, prima noastra oprire a fost la Biserica „Holy Trinity”, un loc plin de semnificatie si frumusete. Sa pașim in locul unde William Shakespeare a fost botezat a fost cu adevarat emotionant. Arhitectura bisericii ne-a impresionat profund, cu vitraliile sale delicate si aerul sacru care parea sa invaluie fiecare colt al cladirii. De asemenea, ne-a captivat si fantana construita in amintirea marelui dramaturg, un loc linistit, perfect pentru reflectie. Cea mai fascinanta parte a excursiei noastre a fost, fara indoiala, vizita la Casa lui Shakespeare. Sa pasim in locul unde s-a nascut si a crescut cel mai mare scriitor al Angliei a fost ca si cum am fi fost transportati inapoi in timp. Am aflat atat de multe detalii interesante despre viata si opera lui Shakespeare, iar fiecare camera din casa parea sa poarte cu sine o farama din spiritul sau creativ.

Ziua s-a incheiat cu un sentiment de implinire si recunostinta pentru oportunitatea de a descoperi o parte din mostenirea culturala a acestui oras. Stratford-upon-Avon nu este doar un loc pe harta, ci un spatiu in care trecutul si prezentul se intalnesc, dand nastere unei atmosfere unice. Pe drumul de intoarcere, discutiile noastre au fost pline de entuziasm, iar amintirile acestei zile speciale vor ramane cu siguranta intiparite in inimile noastre.

Ziua 6 și 7

Luni dimineata, am inceput ziua cu obiceiul deja familiar – cursurile de engleza. Copiii erau deja obisnuiti cu ritmul si, cu fiecare zi, se simteau tot mai increzatori in noile lor cunostinte. Dupa-amiaza a venit cu o doza generoasa de activitati – unii au ales drama, altii fotbalul sau diverse activitati recreative. Fiecare a gasit ceva care sa-i aduca bucurie si sa-l provoace intr-un mod placut. Dar adevarata distractie a inceput seara, cand toti copiii din campus s-au strans pentru doua ore de Disco. Muzica rasuna in sala plina de energie, iar ringul de dans era plin de rasete, miscari de dans si fericire pura. A fost o seara in care granitele naționalitatilor s-au estompat, lasand loc unei atmosfere de prietenie si bucurie comuna.

Ziua de marti a fost la fel de plina de evenimente. Dupa cursuri, am pornit intr-o excursie spre „Gloucester Cathedral” si orașul Gloucester. Catedrala ne-a lasat fara cuvinte – maretia si istoria locului se simteau in fiecare colt, iar atmosfera solemna ne-a umplut inimile de respect si admiratie. Plimbarea prin oras ne-a permis sa descoperim frumusetea si farmecul unui orasel englezesc tradițional, cu strazi inguste si cladiri istorice. Seara s-a incheiat intr-o nota competitiva si educativa cu un „Quiz” in campus. Copiii, impartiti in echipe, si-au testat cunostintele de cultura generala intr-o atmosfera plina de entuziasm. Raspunsurile corecte erau intampinate cu aplauze, iar fiecare echipa si-a sustinut cu ardoare colegii.

Aceste doua zile au fost pline de momente care ne-au apropiat si mai mult unii de altii. Invatam, ne distram si ne bucuram de fiecare clipa pe care o petrecem impreuna in aceasta aventura minunata. Asteptam cu nerabdare sa vedem ce surprize ne mai rezerva aceasta calatorie!

Suntem in drum spre Oxford si vrem sa va impartasim cateva momente din ultimele trei zile ale taberei. A fost o perioada plina de activitati interesante si de experiente memorabile.

Pe langa cursurile de limba engleza, am participat la noi activitati sportive precum rugby si inot. Fiecare dintre aceste activitati ne-a oferit ocazia de a ne dezvolta abilitatile fizice si de a invata lucruri noi, totul intr-o atmosfera de distractie si camaraderie.

Creativitatea ne defineste, asa ca ne-am implicat cu entuziasm in evenimentul de seara „Oscars Night”. Copiii au lucrat in echipe si au avut ca sarcina sa recreeze o scena dintr-un film la alegere. A fost impresionant sa vedem cat de dedicat si ingenios au abordat aceasta provocare. Una dintre echipele din grupul nostru a castigat premiul pentru „The Most Accurate Movie”, un moment de mandrie si bucurie pentru toti.

Pe langa activitatile zilnice, am avut ocazia sa vizitam „Wilson Galleries”, un loc care ne-a incantat atat vizual, cat si cultural. Galeriile ne-au oferit o incursiune fascinanta in lumea artei, iar exponatele au starnit multe discutii si admiratie.

Desi astazi ne intoarcem acasa, nu putem pleca fara sa va impartasim ce am făcut in ultimele zile de tabara.

Printre cursurile de limba engleza si activitatile de zi cu zi, ne-am plimbat mult si am creat amintiri in locuri pe care nu le-am mai vazut pana acum. Ziua de sambata am petrecut-o in faimosul oraș Oxford, unde am avut parte de un tur ghidat si de timp pentru a ne plimba si a face shopping. Mai mult de jumatate dintre copiii din grupul nostru au primit tricouri din partea ghidului, deoarece au raspuns corect la intrebari 😊

Duminica ne-a prins in Tara Galilor, mai exact în Cardiff, unde locul care ne-a incantat cel mai mult a fost parcul de distractii de langa golf. Un alt loc care ne-a ramas in minte a fost Castelul Sudeley, unde ne-am imbogatit cunostintele de istorie si cultura generala.

Luni seara ne-am luat „la revedere” si am participat la ceremonia de final, unde fiecare copil a primit certificatele de limba engleza,  ce contin nivelul si punctajul obtinut, in functie de participarea lor la ore.

Pe masura ce ne pregatim sa ne intoarcem acasa, inima mi-e plina de amintiri si emotii amestecate. A fost o calatorie extraordinara, plina de invataminte, rasete si momente de neuitat. Cu toate ca despartirea de acest loc minunat ne aduce un strop de melancolie, bucuria de a ne intoarce acasa si de a impartasi aceste experiente cu voi este imensa.

Vreau sa imi exprim recunostinta profunda echipei Mirunette Education, care a facut posibila aceasta aventura fantastica.

Regretam ca trebuie sa plecam, dar stim ca aceasta calatorie ne-a adus nu doar amintiri frumoase, ci si prieteni noi si lectii valoroase. Ne intoarcem acasa cu inima plina de bucurie si nerabdare, stiind ca fiecare moment petrecut aici va ramane un capitol pretios in povestea noastra.

Abia asteptam urmatoarea noastra aventura si suntem convinsi ca ne vom reintalni cu toti, gata sa traim noi experiente si sa cream noi amintiri. Pana atunci, va invitam sa rasfoiti fotografiile si sa simtiti putin din entuziasmul si magia pe care am trait-o impreuna.

Cu drag si multumiri, Adelina P. – Group Leader


Va invitam sa va bucurati de pozele din tabara de la Tabara Dean Close School Cheltenham 17-31 iulie 2024 in albumele de pe Facebook si Google – Mirunette Education.

Distribuie articolul