Tabara Los Angeles Malibu SUA 17 – 31 iulie 2024

Tabara Los Angeles Malibu, SUATabara Los Angeles Malibu, SUA

Jurnal de calatorie

Ziua 1

Dupa o calatorie luuuunga cu avionul si apoi cu autobuzul pana in campus, am ajuns cu bine (desi zborul a avut intarziere doua ore), fara bagaje pierdute, intarziate sau deteriorate! 😌

Am primit o gustare, apa si ne am dus in camere la somn! Unii au fost f activi pana tarziu (poate prea obositi ca sa si adoarma) si au fost mai activi pe parcursul noptii😂 dar noi ne-am asigurat ca intr-un final toti au reusit sa adoarma pentru a ne trezi dimineata la timp pentru ore. 

Am luat micul dejun impreuna la cantina universitatii (fructe, omleta, cereale, iaurt, lapte, quiche cu broccoli si alte legume, patiserie si briose), apoi am plecat la locul de intalnire cu profesorii. In momentul acesta toti copiii sunt in clase, iar noi va transmitem poze si noutati de pe parcursul călătoriei de ieri si ce am reusit sa surprindem din campus pana acum. Dupa cursuri, ne vedem cu ei la masa de pranz si i-am rugat sa ne spuna impresii de la clase sau daca se simt ok (pe zbor a fost rece)! 

Dupa masa de pranz plecam in prima excursie – Venice Beach si Santa Monica – sa gustam din briza racoroasa a oceanului! Aici vremea este minunata comparativ cu arsita lasata in urma😜

Sa dam drumul la distractie si voie buna !!🤗

Ziua 2

Incepem a doua zi de tabara cu activitati, ore de engleza si excursii! 😊

Reusim sa ne acomodam, sa intram in rutina programului si sa nu mai intarziem la locul de intalnire! Facem progrese si ne bucuram ca reusim sa ne imprietenim si sa fim mai comunicativi unii cu altii!

Ieri dupa ore am avut excursie la Santa Monica si Venice Beach, unde am avut si free time pentru poze si sa exploram zona! Am savurat putin vibe-ul de plaja american, am baut un suc sau am facut un mic shopping la magazinele de pe plaja! In apa nu am intrat, erau valuri mari, dar ne-am plimbat pe mal si a fost placut (vom avea in program saptamana viitoare o alta dupa-amiaza pt plaja la Zuma Beach). 

Seara au avut disco party, iar unii baieti au preferat sa joace fotbal – fiecare a ales in functie de energia ramasa😊. Pe la ora 23 am cazut toti rupti de oboseala, azi noapte a fost liniste si am dormit mult mai bine! 

La ora 13:30 plecam in excursie la Griffith Observatory! Abia asteptam! Maine avem excursie de o zi intreaga in San Diego, iar duminica este tot o excursie full-day in Beverly Hills, Rodeo Drive & Holywood – s-ar putea sa nu reusim sa va scriem deoarece se pleaca la 8 dimineața si ne intoarcem seara in campus.

Dupa cum observati, suntem foarte ocupati, dar fericiti pentru ca in fiecare zi avem parte de o noua experienta! Va pupam si va transmitem ganduri bune din Malibu! 

Ziua 3,4,5

Revenim cu noutati din Malibu, dupa 3 zile pline! 😊

Vineri dupa amiaza am petrecut o mare parte din timp admirand frumoasa imagine a orasului Los Angeles privit de la inaltime si am incercat sa surprindem in pozele noastre semnul de la Hollywood, una dintre atractiile turistice de la Griffith Observatory! Am intrat la Planetarium si am prins un spectacol senzational (Signs of Life – o plimbare virtuala prin univers in cautarea semnelor de viata din alte galaxii), de care copiii au fost tare incantati!

Urmatoarea zi (sambata) am avut excursie lunga spre San Diego, prima oprire fiind in celebrul orasel La Jolla. Ghidul nostru a directionat autocarul prin campusul uneia din cele mai cunoscute universitati de pe coasta de vest (University of California – San Diego). Apoi am facut o scurta oprire la Mission Beach unde am admirat spectacolul vizual si audio oferit de leii de mare 😊

Urmatoarea destinatie a fost zona Seaport Village – zona portului din San Diego – unde am surprins o expozitie interesanta de masini in aer liber, ocazie unica pentru baieti de a admira motoarele puternice si aspectul deosebit al masinilor vechi de colectie. Am mancat in port, am avut putin timp si de shopping, spre bucuria fetelor, apoi ne am indreptat spre casa, drumul inapoi fiind destul de lung si obositor. Atmosfera din autocar a fost totusi vioaie datorita catorva voci f talentate care ne au intretinut cu ritmuri latino pana in campus 😊

Ieri (duminica) ne am simtit ca niste actori de Hollywood, pasind pe urmele marilor vedete in faimosul Beverly Hills. Am avut un tur pietonal in zona City Hall si Rodeo Drive, strada cu magazine de lux. De aici am plecat spre Farmer’s Market (o piata acoperita cu street food) si The Grove (un centru comercial care ne-a oferit primele oportunitati de cumparaturi). Urmatoarea oprire a zilei a fost in Holywood, unde ne-am plimbat pe Walk of Fame si am admirat stelele dedicate diverselor celebritati. Am putut vedea de asemenea si Dolby Theatre, gazda premiilor Oscar. Pana la cina am avut free time si apoi ne-am regrupat sa mancam un Original Burger bine meritat la Hard Rock Café Holywood! A fost o zi plina, dar foarte frumoasa!

Astazi (luni) avem ore de engleza dimineata, apoi ne relaxam pe Zuma Beach, o plaja renumita din zona Malibu, relativ aproape de campus.

Copiii sunt ascultatori, ii simtim mai apropiati de noi, ceea ce ne bucura!

Ziua 6

Am revenit cu cateva poze de ieri (luni) de la Zuma Beach, unde am dansat, am jucat fotbal, volei, iar cei curajosi s-au aruncat in valurile reci si spumoase. Nu am reusit sa inotam deoarece erau curenti puternici. Ne-am bronzat putin, ne-am ingropat in nisip si ne-am amuzat pe cinste! A fost o zi reusita pentru toti!

Astazi (marti) avem cursuri toata ziua, iar maine (miercuri) am organizat excursie optionala la Universal Studios (pentru cine a dorit): vom fi 27 copii, ne-am luat bilete pentru distractie, iar cei 6 copii care nu au dorit sa mearga vor ramane la programul normal – vizita la Getty Villa si Santa Monica.

Multe imbratisari din Malibu🤗

Ziua 7,8,9

Revenim cu noutati din seara de marti (23 iulie), cand am organizat o mica petrecere surpriza pentru sarbatoritii nostri (avem 5 elevi care au petrecut aceasta zi speciala din viata lor cu noi si nu puteam sa nu organizam ceva) 😊

Initial, i-am solicitat la o sedinta (lucru care se intampla destul de des in ultima perioada deoarece sunt obositi din cauza programului solicitant si mai intervin mici conflicte pe care le gestionam impreuna), iar dupa sedinta au avut parte de un moment placut, cu tort si sucuri, dupa cum singuri ne-au marturisit! 😊

Miercuri (24 iulie) am fost cu 27 copii la Universal Studios (excursie optionala pentru cei care au dorit), iar ceilalti 6 copii au dorit sa urmeze programul normal. Ziua a fost extrem de lunga si calduroasa, dar a meritat tot efortul, deoarece copiii s-au distrat si au fost incantati sa patrunda in universul filmelor hollywoodiene, sa ia parte la o misiune secreta din filmul Fast & Furious, sa faca poze cu decorurile celebre de pe micile ecrane. Au fost foarte incantati si de lumea lui Harry Potter care i-a invitat la o intrecere pe matura deasupra turnurilor castelului Hogwarts. Cei curajosi s-au aventurat in salbaticul tinut al dinozaurilor din Jurassic Park, unde au infruntat multe “pericole” din jungla, altii s-au dus in pesterile intunecoase luminate doar de torte, patrunzand in lumea misterioasa din filmul The Mummy. A fost intr-adevar o zi plina, am avut timp si de shopping pe la magazinele cu suveniruri de unde si-au colectionat tot felul de personaje de desen animat (speram sa le si poata transporta pana acasa, unele au dimensiuni semnificative).

Astazi (25 iulie) avem cursuri de engleza pana seara la cina, apoi activitati in campus (disco) sau relaxare. Maine dimineata vom avea ultimele cursuri si festivitatea de absolvire, iar dupa-amiaza abia asteptam sa ajungem la Camarillo Outlets, unde am inteles ca sunt preturi foarte bune la foarte multe brand-uri, in special cele americane. Apelam la ajutorul dvs sa vorbiti cu copiii referitor la spatiul disponibil in bagaj… 😊

Incheiem aici aceasta pagina a jurnalului de tabara Los Angeles Malibu si va uram o zi minunata!

Ziua 10,11,12

Stim ca asteptati ultimele noutati si fotografii din tabara, asa ca revenim cu info din ziua de vineri (26 iulie), cand am avut ultimele cursuri de limba engleza, urmate de festivitatea de absolvire (graduation) care a simulat celebrele festivitati de acest fel ale universitatilor americane. Va invitam sa va bucurati de fotografiile cu fiecare absolvent in parte, dar si cu fotografiile cu tot grupul 😊

Si pentru ca ziua de vineri sa fie o adevarata “rasplata” dupa absolvirea cursurilor, am mers in shopping trip la Camarillo Outlets unde fiecare si-a putut cumpara ce si-a dorit. Speram ca bagajele sa fie suficient de incapatoare pentru toate achizitiile…

Ne-am petrecut seara de vineri impachetand, deoarece a doua zi – sambata 27 iulie – am plecat spre Las Vegas! A trebuit sa alegem o ruta ocolitoare deoarece autostrada principala ce leaga Los Angeles de Las Vegas era blocata din cauza unui accident, astfel ca drumul a durat aproape 8h. Ne-am bucurat insa de privelisti impresionante intrucat am strabatut cu autocarul desertul Mojave. Temperatura exterioara a ajuns si la 50 grade pe parcursul calatoriei prin desert, insa in autocar aerul conditionat a mentinut o atmosfera placuta. A fost intr-adevar o experienta unica 😊

Am ajuns seara la 19:00 in campusul University of Nevada, unde am luat cina la cantina si am plecat direct in oras pentru un walking tour prin centru. Ne-am bucurat de tot ceea ce inseamna The Las Vegas Strip: Bellagio (inclusiv spectacolul fantanilor), The Venetian, Caesar Palace si multe altele.

Duminica 28 iulie am putut dormi pana mai tarziu, iar dupa mic-dejun am plecat in excursie la Hoover Dam, una din realizarile remarcabile ale ingineriei americane. Construit intre 1931 si 1936, barajul de pe raul Colorado a regularizat cursul apei si a putut astfel deservi toata zona de sud-vest a Statelor Unite cu apa potabile din lacul artificial Lake Mead, format in spatele barajului.

Seara ne-am petrecut-o din nou pe Las Vegas Strip, iar maine (luni 29 iulie) este ultima zi de tabara, cand vom merge in excursie la Grand Canyon. Luni seara ne facem bagajele pentru ultima oara, iar marti ne vom indrepta spre aeroportul din Los Angeles pentru zborurile inapoi spre casa!

Incheiem aici aceasta pagina a jurnalului de tabara si revenim cu un ultim mesaj dupa ziua de maine!

Ziua 13,14

Am revenit si cu ultimul mesaj din tabara de la Los Angeles, in timp ce ne pregatim bagajele 😊 Ieri seara (duminica 29 iulie) am facut inca o plimbare pe Las Vegas Strip, iar astazi (luni 30 iulie) am vizitat Grand Canyon (West), un loc cu adevarat impresionant. Lasam fotografiile sa vorbeasca de la sine – le puteti vedea in albumele foto accesand link-urile de mai jos. Maine dimineata plecam spre aeroportul din Los Angeles, ne asteapta o calatorie foarte lunga.

Incheiem aici jurnalul de tabara si asteptam cu nerabdare sa ne revedem la aeroport!

Cu drag,

Group Leaders – Mara, Catinca, Cristian

Va invitam sa va bucurati de pozele din tabara de la Tabara Los Angeles Malibu, SUA 17-31 iulie 2024 in albumele de pe Facebook si Google – Mirunette Education.

Distribuie articol