Tabara Fettes College, Edinburgh 28 iulie – 10 august 2024

Jurnal de calatorie – Tabara Fettes College, Edinburgh 28 iulie – 10 august 2024

Dragi parinti,

Primele două zile au fost pline de activități și emoții. Încă de la sosire, am început să descoperim campusul, un loc impresionant care combină tradiția cu modernitatea. Am avut întâlniri importante cu directorul colegiului, cu directorul de cursuri și cu membrii echipei organizatoare, care ne-au oferit o imagine de ansamblu asupra programului și facilităților de care ne vom bucura pe parcursul șederii noastre.

Una dintre primele activități a fost vizitarea castelului, o bijuterie arhitectonică ce ne-a lăsat pe toți cu gura căscată. Am explorat sălile istorice și am admirat detaliile rafinate ale arhitecturii, învățând totodată despre istoria și semnificația acestui loc deosebit.

Am participat deja la diverse activități sportive care au fost primite cu mult entuziasm de elevii noștri. Tenis, badminton, fotbal – toate au fost oportunități excelente pentru a ne destinde și a ne cunoaște mai bine. Atmosfera a fost una de competiție amicală și bucurie, iar elevii noștri s-au integrat rapid, formând echipe mixte și dezvoltând noi prietenii.

De asemenea, copiii au avut și primul lor curs de engleză, unde și-au cunoscut profesorii și colegii internaționali. Lecțiile au fost interactive și captivante, profesorii utilizând metode moderne pentru a încuraja participarea activă și învățarea prin joc. Copiii s-au adaptat rapid și au fost încântați de oportunitatea de a învăța într-un mediu atât de divers și stimulativ.

Suntem foarte încântați de startul acestui program și de energia pozitivă pe care am întâlnit-o peste tot. Revenim cu informații cât de curând, deoarece suntem siguri că următoarele zile vor aduce și mai multe experiențe interesante și memorabile. Stați aproape pentru a afla mai multe despre aventurile noastre! 🙂

Și continuăm 🙂

National Museum of Scotland ne-a plăcut tare mult cu artă si design interior, știință și tehnică (am vazut-o pe oița Dolly, primul animal clonat), animale, civilizația egipteană etc. Seara japoneză ne-a oferit posibilitatea să degustăm produse tipice și să învățăm origami și cei mai rabdători au așteptat să li se scrie numele în japoneză. La seara de Talent Show, Juana ne-a reprezentat pe scenă, îi multumim!

Vineri am dansat la Disco Night, am pus și muzică românească și am bifat începutul weekend-ului :)))).

Sâmbătă, am plecat într-o excursie la conacul și grădinile lui Sir Walter Scott, un loc deosebit unde toate lucrurile sunt păstrate exact așa cum le-a lăsat scriitorul! Am dat o fugă și intr-un orășel cochet unde am luat prânzul și apoi ne-am întors în campus. Seara, am participat la jocuri haioase de interior și am socializat cu colegii portughezi din casa noastră! Fetele repetă de zor Brașoveanca, ba chiar îi învață și pe internaționali. Nu uităm nici de teme, suntem foarte atenți 🙂 🙂 🙂

Am revenit cu jurnalul ultimelor 3 zile de tabara.

Duminica, ne-am plimbat prin uriașul muzeul al aviației (Museum of Flight) ne-am și urcat la bordul unora dintre avioane și ne-am cumpărat suveniruri frumoase. După-amiază, am petrecut căteva ore în orășelul de coastă North Berwick.

Atåt luni, cât și marți, dupä cursuri, am asistat la 2 spectacole, în cadrul Fringe Festival, unul de dans hip-hop și altul de acrobație! La activitățile de seară, în prima zi a săptămânii, am reușit să câștigăm concursul Capture the Flag, iar în cea de-a doua, am fost protagoniștii mini-jocurilor olimpice. 🙂

Distracția continuă!

Ultimele zile din tabără au fost foarte pline: miercuri ne-am bucurat de Parada Militara de la castelul Edinburgh. Joi, la seara internațională, ne-am impresionat colegii prin dans, prezentarea unor aspecte importante legate de România. Vineri, am absolvit cursurile de engleză cu o ceremonie în ritmuri scoțiene. 🙂 După-amiază, am fost în centru pentru ultimele suveniruri. Și gata, tabăra s-a terminat, rămânem cu amintiri frumoase și cu dorința să ne revedem din nou cu colegii și cu prietenii pe care ni i-am făcut in tabara de la Fettes Colege, Edinburgh!

Așteptăm cu nerăbdare vara viitoare pentru o nouă experiență cu Mirunette!
Irina G. & Loredana P. – Group Leaders

Va invitam sa va bucurati de pozele din tabara de la Fettes College, Edinburgh, 28 iulie – 10 august 2024 in albumele de pe Facebook si Google – Mirunette Education.

Distribuie articol