Mesaj de la group leader – tabara de vara Edinburgh, Scotia 15 – 28 iulie 2012

Si a fost ultima zi de tabara din Edinburgh…. Toti eram uluiti, nu ne venea sa credem ca a doua zi plecam. Cu o seara inainte cantasem si dansasem cu totii, cu lacrimi in ochi, la sfarsitul „Talent Show”, luandu-ne ramas bun.
Vineri, ultima zi, ceremonia de acordare a diplomelor, in superba capela a castelului, toti profesorii, toti Activity Leaders si directorii, prezenti si aplaudand fiecare student!
Castelul in stil medieval in care salasluieste Colegiul de mai bine de 100 de ani este o bijuterie arhitectonica, asezata pe o colina de unde se poate admira panorama orasului Edinburgh. Are o traditie minunata, fiind colegiu particular, cu standarde de calitate foarte inalte. E suficient sa spunem ca Tony Blair a absolvit acest colegiu. Aceste exigente se regasesc in organizarea cursurilor de vara,avand aceesi echipa manageriala, Duncan, Jay, Rebecca si ceilalti.
Cursurile sunt concepute foarte bine,am avut si o inspectie de la British Council, recunoscuti pentru severitate,si rezultatele au fost excelente. Profesorii aveau si activitati de dupa amiaza cu copiii, ceea ce a fost un avantaj.
Cazarea se face in „Case”, fiecare cu o echipa de activity leaders care se ocupa non-stop de copii.Mancarea era foarte variata si indestulatoare si aveam 5 mese pe zi, (prima data in atatia ani!) in afara celor 3 mese, gustarea la 4PM si Supper la 10PM.
Am vizitat celebrul Edinburgh Castle,care se pregatea de Festival, am vazut Queen’s Gallery,unde regina Angliei fusese doar cu cateva zile inainte, ne-am minunat de Camera Obscura, am facut traseul „fantomelor” si in total, am fost incantati de superbul oras scotian!
Excursiile in afara orasului au fost bine organizate, am fost la St.Andrews, unde au absolvit Prince William si Kate si ni s-a parut ca am stat prea putin si  ca mai aveam atat de multe de vazut.
In concluzie, abia asteptam sa mergem si la anul in alte minunate tabere, in care putem invata atat de multe lucruri,este o incantare pentru suflet sa te conectezi la cultura britanica, in afara de avantajul
 de a vorbi engleza cu nativi!
Magdalena B. (Group Leader tabara Edinburgh, Scotia 15-28 iulie 2012)