Mesaj & fotografii tabara Bad Schussenried


Buna ziua!
Revenim cu multe povesti despre programul in care am fost implicati aici in tabara :).
Duminica am stat cuminti in institut intrucat afara ploua destul de tare, iar atmosfera inchisa ne-a cam tinut prin camere pe multi. Deja eram si raciti mai toti iar dispozitia a fost mai putin entuziasta :). Cu toate acestea, dupa pranz am hotarat ca trebuie sa iesim din starea de moleseala, astfel ca aproape toti cei mici s-au inscris la activitati :). 

 
Seara ne-a asteptat din nou in salile de clasa pentru a pregati temele pentru ziua urmatoare.

Luni am avut un eveniment foarte important 🙂 – l-am sarbatorit pe Marc, a carui surpindere a fost foarte mare cand, la cina, bucatarul i-a adus un tort cu artificii :). Lumina s-a stins si toti copiii au inceput sa bata in masa, astfel incat zgomutul farfuriilor si tacamurilor care se loveau a creat un fond plin de suspans :). Am cantat „La multi ani!”, am sarbatorit si am mancat tort :).
Dupa micul dejun majoritatea au aflat rezultatele testului saptamanal, care are mereu loc in ziua de vineri. Testul contine partea de gramatica exprimata in procente iar in plus contine note de la 1 la 5 (nota 1 fiind cea mai mare) pentru aptitudinile de citit si ascultat. Ei au primit testele asa incat le puteti vedea cand ajung acasa. O sa mai scrie un test si in aceasta vineri si cred ca de data aceasta rezultatele o sa fie si mai bune. Punctajul  Norei  (95%) a fost cel mai mare obtinut.
Dupa cursuri, o parte dintre noi ne-am dus in parcul din apropiere unde am facut o multime de poze, iar altii ne-am jucat badminton, am facut bratari sau am mers la cinema. Teo a fost foarte sportiva si a participat si la clasa de aerobic, mai exact step, la care m-am inscris si eu vazand ca merge si ea :). Remarcasem ca se misca foarte bine si nu am fost surprinsa sa aflu ca a facut dansuri sportive, de aceea sper ca la petrecerea de vineri sa ne arate talentul ei :).
Si baietii s-au inscris la intreceri sportive, asa incat in seara de marti, initial doar Matei P. si Dani aveau sa participle alaturi de Ilinca si alti copii din campus la turneul de tenis. In final insa, au existat mai multi inscrisi, ei jucand pe echipe: Ilinca si Etienne, Dani si Matei P., Matei C. si Mihnea, Anisia si Andra; castigatori au fost bineinteles ai nostri, intrucat din primul set i-au eliminat pe ceilalti participanti. A inceput apoi o ploaie torentiala, pe care Catinca si Maria, care mersesera sa preia comanda de pizza, au simtit-o din plin :). Au avut insa noroc cu Ilinca si Carina care s-au dus dupa ele cu niste umbrele pe care le descoperisera la terenul de tenis. Echipa a avut in mod evident si sustinatorii fideli pe care am sa va las sa-i descoperiti in fotografii. Marii castigatori ai serii au fost Matei Popescu si Dani care si-au invins toti adversarii pe teren.
Aseara, poate inpsirati de ploaia nervoasa de afara Marc si Radu au purtat o discutie filosofica despre existenta lui Dumnezeu, insa au fost intrerupti de Nora care i-a chemat la Pizza, asa incat nu stim daca au ajuns sau nu la o concluzie :).
Usor, usor se instaleaza si dorul de casa :), insa vom profita maxim de ultimele zile :).

Astazi vom merge din nou in excursie. De aceasta data se pot alege destinatiile Ravensburg si Ulm, cei mici fiind automat inscrisi pentru Ravensburg, deoarece la Ulm am fost saptamana trecuta. Fiind doar 20 de juniori, de data aceasta o sa mergem probabil toti la Regensburg. 
Revenin cu noi povesti,
Pe foarte curand,
Laura (Group Leader tabara Bad Scussenried)