Mesaj de la group leader – tabara Cambridge Ely 22 iulie-05 august 2012

Cambridge Ely?

O localitate f mica, linistita, cu aer de film vechi. Oameni linistiti, parca ii gaseai pe toti adunati in centru la targul organizat in fiecare joi si sambata. Curata si cu strazi putine si deloc intortocheate.

Imaginea cea mai reusita a „targusorului” o aveau tot copii nostri de cum ajungeau sa ia micul dejun. Catedrala si pajistea imprejmuita unde pasteau cai si ponei era chiar langa ei. Ambientul propice sa se relaxeze, sa faca prietenii si conversatii in limba engleza inclusiv cu turistii care treceau pe acolo sa fotografieze catedrala.

Casele in care au fost cazati, vechi la propriu, cea a baietilor mai cocheta si mai mica. In schimb casa fetelor, mai animata si mai sub ochii mei ca si GL. Organizatorii le-au asezat in camere cu mai multe paturi, cu fete de alte nationalitati. Unele au fost incantate, altele nu. Intr-un final s-au reasezat dupa bunul lor plac, dupa simpatii. Felicitari mamelor de fete din grupul de anul acesta! Usor adaptabile, intelepte, responsabile si saritoare, doar ca sa aratam a grup adevarat, si dornic sa plece cu noi informatii, sa profite de momentele oferite, de excursiile organizate. Au avut parte seri disco, unde iarasi fetele au aratat ca stiu cum sa se imbrace si cum sa se poarte. Au fost liantul intre mine si baietii din grupul nostru.

Daca am fi stat in acelasi loc, am fi petrecut altfel timpul si am fi reusit prietenii mai trainice si mai frumoase. Are mare farmec un grup organizat ad-hoc si fara prea multe tangente, unde toata lumea cauta sa fie prietena cu toata lumea si face mai multe eforturi ca sa fie pe placul celorlalti. Ideea e sa se integreze si sa faca fata situatiilor chiar daca mamica nu e cu ei, dupa reguli stabilite la fata locului. 

Excursia la Londra, o plimbare pe Tamisa , de unde am putut vedea obiectivele importante fara sa ne confruntam cu aglomeratia strazilor. Am avut parte si de o dupa-amiaza deosebita la un music-hal „Vrajitorul din Oz”.

Dar cel mai bine ne-am distrat in Parcul de distractii, de unde nu ne mai dadeam plecati. Am intarziat unii dintre noi la plecare aproape o ora. Atentie la punctualitatea englezeasca dragilor, copii sa-si poarte ceasurile si sa-si deschida mobilurile. Si nu-i credeti ca nu au acoperire, contactul cu ei nu trebuie pierdut deloc. De zile intregi fara sa va spuna ce fac feriti-va, ca va coc sigur ceva. Pt o liniste de 2 saptamani cat stau in tabara aveti de muncit cu ei tot restul anului. 2 saptamani nu sunt suficiente pt ca odraslele sa devina niste sfintisori. Tocmai cand sumt plecati de acasa isi arata partile negative.

Dupa cursurile de dimineata in lb engleza, am avut parte de activitati in aer liber, tenis, fotbal, inot. De pictura pe tricouri, pe masti, pe genti, unde tot fetele s-au aratat tare inventive si perseverente. Au reusit sa duca la capat ce si-au propus, au colaborat f bine cu ceilalti din atelier. 

Am si participat activ la ore, certificatele obtinute si rezultatele bune si f bune ne stau marturie. 

Drumul Ely- aeroport l-am parcurs in taxi. Am avut timp si dorinta sa luam ceva suveniruri tatilor si parfumuri mamelor din duty-free.

Fotografiile facute de copii sunt cele mai concludente, reflecta ceea ce i-a impresionat pe ei. Cu siguranta le-au si postat pe face book.
Raluca (Group Leader tabara Cambridge Ely)