Mesaj tabara de vara Oxford brookes 29 iulie – 12 august

Buna ziua,
Astazi vremea este tipic englezeasca. De dimineata era perfect insorit, apoi s-a innorat dintr-o data si a inceput sa ploua cu galeata. Copiii nici nu si-au dat seama in schimb pentru ca erau la masa si cand au iesit era din nou soare.Dimineata au avut activitati si acum sunt la cursuri. Am reusit si eu astazi sa asist la o ora asa ca pot sa va spun mai mult din ce se petrece acolo. Activitatile pot sa va asigur ca sunt foarte antrenante/amuzante, atmosfera este prietenoasa, profesorii sunt foarte atenti sa-i faca pe elevi sa nu se jeneze sa vorbeasca chiar daca mai fac greseli.
Se lucreaza in perechi sau in grupe, avand grija sa nu existe copii de aceeeasi nationaliate in ele. Pornind de la o anumita tema copiii invata expresii tipic englezesti, trebuie sa faca pe jurnalistii si sa scrie reportaje, pe reporterii si sa ia interviuri sau pe avocatii si sa pledeze pentru un caz. Asta implica vorbit mult intre ei si apoi in fata tuturor pentru a-si expune lucrarea. Au facut si lectii de geografie in care au vorbit despre tarile tuturor copiiilor participanti, cu ce le place si ce nu le place, despre locuri pe care ar vrea sa le viziteze, etc. Au mai avut de facut rebusuri, au vizionat filmulete si apoi au discutat pe marginea lor si li s-a spus ca o sa faca o piesa de teatru si o sa rescrie versurile unor cantece. Dupa cum vedeti accentul este foarte mult pe conversatie, nu prea se scrie mult si nu au suport de curs, dar pot sa-si pastreze foile de lucru de la fiecare ora. Important este ca trebuie sa interactioneze mult unii cu altii si automat sa vorbeasca numai in engleza.
In legatura cu testarea initiala si cu repartitia pe clase nu va pot spune ce note au luat fiecare, pentru ca nu au fost notati tocmai pentru a nu se simti jenati unii fata de altii, li s-au dat doar niste litere care simbolizeaza un nivel mai mult sau mai putin ridicat de cunostinte(A, Y, E, N). Marturisesc ca si eu am fost curioasa sa stiu ce reprezinta acele litere si am intrebat dar mi s-a explicat politicos ca nu se vrea divulgarea acestora, si ca studentilor ar trebui sa nu le pese si sa se concentreze doar cat mai bine la ore.
Cu toate astea ma bucur sa va spun ca atat Iulia cat si Cristina si Irene au progresat la cursuri si astazi am reusit sa le mut la o clasa mai avansata. Va asigur ca intreb copiii in fiecare zi, dupa fiecare curs ‘esti multumit de ceea ce faci, simti ca poti mai mult, vrei sa vedem daca profesorii spun ca te poti muta mai sus?’ si  daca o sa mai fie cazul o sa mai incerc sa fac schimbari. 
Daca va ajuta cu ceva va pot face o lista cu litera care corespunde fiecarei grupe la momentul actual, desigur:
Andrada, Teo, Bogdan, Oana – E
Mihai A
Iulia N
Andrei, Cristina, Irene Y
Sper ca v-am mai raspuns la intrebari si daca mai sunt nelamuriri nu ezitati sa ne contactati.
Cu drag, sa avezi o zi minunata.
Nu mai trimit poze pentru ca nu am mai reusit sa fac nimic nou, sorry!

Group Leader AnaMaria S, tabara de vara Oxford Brookes 29 iulie – 12 august