Mesaj din tabara de la Cambridge 14-28 august

Stimati parinti,


Ne bucuram sa va transmitem primele vesti din tabara de la Cambridge! 


Calatoria cu avionul a fost lipsita de evenimente, la fel si drumul cu autocarul catre Cambridge. Am ajuns chiar la timp pentru cina, de care toata lumea a fost multumita, dupa care am avut timp si pentru o plimbare pe inserat pe malul raului Cam si prin centrul orasului.


Astazi dimineata toata lumea a fost punctuala la micul dejun, de la 8 pana la 8.45, iar acum sunt toti la testarea pentru nivelul de limba engleza si repartizarea pe grupe, in functie de nivel. In campus, in aceeasi zi cu noi a mai sosit un grup de francezi, iar pe langa acestia erau deja aici tineri din Turcia, Germania, Rusia si Bulgaria.


In ceea ce priveste cazarea, regula impusa de organizatori anul acesta spune ca intr-o camera de doua persoane nu pot fi cazati doi tineri de aceeasi nationalitate, ratiunea fiind incurajarea practicarii limbii engleze si a socializarii. Asadar, majoritatea tinerilor din grupul nostru sunt cazati in camere duble, avand colegi si colege de camera din Franta, Germania sau Turcia. Sunt si cativa cazati in camere single, dar nu foarte multi. Desi la inceput, o parte au fost putin reticenti la aceasta idee, noi consideram ca este o masura potrivita pentru atingerea scopului principal al acestei tabere.


Am facut si cateva poze la sosire pe aeroportul Heathrow, pe care le-am publicat de asemenea pe blog si speram sa va bucurati de ele. Vom reveni in zilele urmatoare cu alte vesti si fotografii din tabara!


Marilena si Cristian, insotitori de grup tabara Cambridge