Vesti noi tabara de vara Cambridge, St. Mary’s School, 07-21 august 2011

Buna ziua,
Este bine pana acum, prima seara  a durat mult pana am ajuns si ne-am cazat – eram destul de obositi si infometati. Ziua de ieri a decurs foarte bine, dupa test am fost prin oras, au avut si o ora de shopping (le-a facut mare placere, i-a si obosit un pic :)). La activitatea de seara nu au fost prea entuziasmati, dar i-am incurajat sa participe si pana la urma s-au distrat 🙂 (ar fi preferat sa stea pe margine si sa rada de ceilalti). Se mananca foarte bine aici, chiar eram putin ingrijorata stiind ca in Anglia mancarea nu este grozava, dar toata lumea e multumita.
Eu stau intr-o camera single, identica cu cele single ale baietilor. Este foarte curat, mult spatiu de depozitare, birou si o vedere destul de draguta :). La dus si toaleta nu este ingramadeala . Diminetile avem intalniri cu group leaderii. Mai sunt din Rusia si din Tokio, restul  copiilor sunt individuali. Ca nationalitati sunt din: Rusia, Japonia, Armenia, Spania, Franta, Norvegia si din Arabia Saudita. Predomina cei din Japonia. Sunt aici de 3 saptamani si pleaca duminca (saptamana viitoare o sa fim mai putini). Vremea a fost foarte frumoasa pana acum, nu a plouat deloc.  Maine dimineata mergem la punting, speram sa fie la fel de bine.
Pentru azi, dupa pranz vom avea arts&crafts (toti vor primi tricouri albe, pe care le vor picta, taia si le vor purta la hippie disco), pentru seara ni s-au pregatit cateva joculete foarte interesante (baietilor cu siguranta le vor placea mai mult decat arts&crafts :)) – human chess, space invaders. Maine seara e casino night :D.
Nu s-a plans nimeni pana acum, nu avem nici conflicte. Acum dupa prima lectie Octavia si Iulia m-au rugat sa vb cu Director of Studies, poate le schimba profesorul sau grupa, deoarece profesorul vorbeste foarte repede si nu prea inteleg.
S-au afisat grupele de dimineata (sunt impartiti in functie de nivel, nationalitate si varsta):
Senior Classes:
– Level 4 – Silviu, Alexandru si Ivano
– Level 5 – Iulia, Raul, Octavia si Tiberiu
– Level 5 – Madalina, Anda
Junior Classes:
– Level 3 – Isabelle (este singura romanca din grupa, toti ceilalti sunt grupati cate 2, 3, 4  – i-am explicat ca este trecuta la Junior Classes pentru ca are 12 ani si nu a mai fost asa trista ca e la level 3). O sa vorbesc cu profesoara poate o reevalueaza sau o muta la alta grupa pentru ca mi-a spus ca ea intelege ce spune profesoara, dar ceilalti copii nu comunica foarte bine si daca lucreaza pe perechi nu prea se descurca cu ei.
Cu siguranta voi rezolva.
Lucia (group leader tabara de vara Cambridge, St. Mary’s School)