Mesaj tabara de vara Cambridge St. Mary’s School 07-21 august

Vesti noi primite ieri din tabara de la Cambridge :). Lucia si Copiii ne tin la curent cu ce se intampla la St. Mary’s School:
Totul a mers foarte bine incepand cu intalnirea la aeroport, unde toata lumea a fost foarte punctuala, am trecut de controlul bagajelor si de politia de frontiera si dupa o ora de asteptare ne-am urcat in avion.  Am aterizat la timp, toata lumea si-a recuperat bagajul, si imediat ne-am intalnit si cu reprezentantii scolii care se ocupau de transfer :).
Dupa un drum de mai putin de 2 ore am ajuns in Cambridge la St. Mary’s, tocmai la timp pentru cina: hotdog, garnitura de cartofi, salate de mai multe feluri, fructe, inghetata :). Ne-au ajutat cu bagajele si ne-au condus la camere. Nu a ramas aceeasi asezare in camere,  pentru cei 5 baieti au avut doar o camera dubla (unde i-am asezat pe Ivano si Silviu) si 3 single (pentru Tiberiu, Alexandru si Raul), alaturate. Le-ar fi placut sa stea mai multi in camere, deoarece s-au imprietenit foarte repede, in schimb sunt foarte aproape unul de celalalt si oricum nu au avut timp de stat in camera. Pentru fete a fost mai simplu, aveau libere doar camere de cate 4 locuri si le-am impartit astfel: Iulia, Octavia si Isabelle intr-o camera si Madalina cu Anda in cealalta.
Pe acelasi culoar mai este o fata din Rusia si cateva din Tokio. Am vorbit cu toata lumea dupa cazare si  nu au existat nemultumiri (daca totusi vor mai vrea sa se mute impreuna, de saptamana viitoare va pleca grupul din Tokio si vom putea face schimbari). 
Camerele sunt curate, ingijite, cu mult spatiu de depozitare, birou si chiuveta. Cele single sunt micute, dar e loc suficient. Cele de mai multe paturi au paturi suprapuse. Toaletele si dusurile sunt pe culoar, se ajunge usor la ele si sunt curate. Baietii si fetele sunt cazati pe paliere diferite, iar usile de la paliere au cod de acces. Aseara am vorbit cu Ray (Centre Director) si am luat si chei pentru toata lumea, pentru care am lasat un safety deposit de 20£ care va fi inapoiat fiecarui copil daca nu pierde cheia. Pasapoartele sunt toate la loc sigur in seiful scolii, unde pot lasa si sumele mai mari de bani, daca vor. 
Aseara a fost Karaoke night, dar cum am ajuns tarziu, si copiii nu se simteau in mare forma de cantat, am rugat un activity leader sa ne faca turul scolii, sa ne asiguram ca toata lumea stie cum sa ajunga la cantina, clase, main office, de unde pot lua echipament sportiv, etc. Dupa turul de onoare ne-am oprit la terenul de joaca unde au jucat badminton si fotbal.
De dimineata ne-am intalnit cu totii la ora 07:50 pentru micul dejun (cereale de mai multe feluri, lapte, croissante, cornuri cu ciocolata, danish pasteries, unt, marlemada, toast, fructe). Tot de dimineata intre 07:50 si 08:30 Silviu si-a pierdut telefonul :(. L-am cautat peste tot dar nu l-am gasit, am anuntat si activity leader-ii si pe Centre Director si la inceputul orelor/ testului toti profesorii au rugat elevii ca in cazul in care vor gasi un telefon sa-l aduca la biroul lor (speram sa apara…).  De la 9 la 10:30 au avut placement test (toti mi-au spus ca li s-a parut usor, sunt nerabdatori sa afle rezultatele) si dupa o scurta pauza au parte de o lectie introductiva unde li se va prezenta programul si regulile. La 12:30 este pranzul, iar dupa aceea vom merge insotiti de 2 activity leaders intr-un „orientation tour” prin Cambridge.
Revenim in scurt timp cu poze si mai multe detalii,
Lucia (Group Leader Tabara de vara Cambridge) si Copiii