Mesaj de la group leader – tabara de vara Ascot , St. Mary’s School, 16-30 iulie 2012

St. Mary’s School din Ascot, England, este un campus plin de verdeata si de locuri de joaca pentru copii, cu personal calificat si vorbitor nativ de limba engleza. Le-a oferit copiilor un mediu de diversitate culturala si un orar bine echilibrat cuprinzand atat activitati educative cat si recreative. Copiii nostri au fost foarte apreciati pentru nivelul lor foarte bun de limba engleza si s-au intors mandri cu un certificat care atesta participarea si progresul  la un curs de 30 de ore cu profesori de engleza nativi. In campus au fost prezenti si elevi de alte nationalitati (sarbi, bulgari, spanioli, japonezi, georgieni, italieni, francezi, rusi) cu care copiii au comunicat si au legat prietenii. Cum timpul nu a fost irosit absolut deloc, dupa-amiaza copiii au participat cu entuziasm la multiple activitati recreative (volleyball, badminton, smimming, hair and beauty, cooking, computers, dans, etc) dupa alegerea fiecaruia.  
Am avut 4 excursii de o zi in care am vizitat minunatele Hampton Court Palace, Oxford, Brighton si Cambridge, locatii pline de istorie si foarte importante pentru cultura si civilizatia Angliei. Ne-am intors cu amintiri si impresii foarte bune dintr-un loc in care utilul si placutul s-au imbinat in mod armonios, in care ne-am bucurat de timpul petrecut impreuna si in care am cunoscut oameni de calitate cu care vom tine legatura pe viitor.
Feedback-ul din partea copiilor este in general pozitiv, singurul inconvenient pe care l-au reclamat fiind “obligatia” de a participa la orele de limba engleza incepand de dimineata la prima ora, ceea ce i-a impiedicat sa se simta ca in vacanta. Insa, dintr-un punct de vedere adult, aceste cursuri au fost extrem de folositoare pentru ei pentru a observa si compara metode de predare, precum si a experimenta placutul “british accent”.
Staff-ul au dat dovada de o uimitoare eficienta in a manageria timpul copiilor in cel mai util mod posibil, precum si in gestionarea problemelor neprevazute. Cu mult profesionalism si bunavointa, ne-au facut sa ne simtim ca acasa.
Recomand cu caldura tuturor sa opteze pentru o tabara la St. Mary’s School din Ascot pentru o experienta autentic englezeasca de neuitat. 
Andrei H. (Group Leader tabara Ascot St. Mary’s School)