Mesaj de la group leader – tabara de vara Ascot , St. Mary’s School, 30 iulie-13 august 2012

Sentimentul de emotie si putina nesiguranta pe care l-am avut in momentul plecarii (si spun nesiguranta deoarece pentru unii Ascot a reprezentat prima tabara internationala si nu stiam la ce sa ne asteptam), a fost inlocuit cu cel ,,dulce-amarui” pe care l-am simtit la intoarcerea din tabara. Eram fericiti ca ne revedem parintii dupa doua saptamani, dar in acelasi timp tristi deoarece ne-am indepartat de un loc minunat in care am petrecut doua saptamani de vis! 
In aceasta perioada s-au legat multe prietenii atat cu stafful cat si cu ceilalti copii de alte nationalitati. Cele doua sapt au fost pline de activitati frumoase, cursuri de engleza active la care am luat parte si m-am implicat cu placere. Programul unei zile obisnuite suna in felul urmator: trezirea de dimineata, micul dejun, bifarea activitatilor de dupa-amiaza pe care copiii le doresc (art & crafts, parashutte-games, mini golf, dodgeball, hair & beauty, football, dance, swimming-pool, cooking etc), intrunirea (assembly) un moment placut insotit de gimnastica de inviorare si recuperarea lucrurilor pierdute in campus ,,lost property” si preluarea copiilor pe grupe (nivelul fiecarui copil stabilit in prima zi de tabara in urma unei examinari orale) de catre profesori. 3 ore de engleza cu pauze (juice break), apoi pranzul, assembly si preluarea grupelor de copii de catre staff in functie de optiunile bifate anterior, free time o ora, cina, ultima activitate si pregatirea de somn pentru fiecare varsta alta ora!
Un program activ (nimeni nu s-a plans de cursuri), diversificat, cu multe activitati frumoase, profesori veseli, activi, prietenosi… ce poate fi mai frumos de a exersa si invata limba engleza intr-un ambient placut si profesori pregatiti cu o gama larga de materiale didactice?!!
O echipa frumoasa, cu personal suficient, supraveghere permanenta a copiilor, prim ajutor la orice ora! Tin sa mentionez ca nu am avut probleme nici cu meniul, copiii au fost multumiti de masa si incantati ca servesc masa alaturi de profesorii lor. Pentru faptele bune realizate, politete, note bune, copiii erau invitati pe scena la assembly, aplaudati si recompensati! Billy, ursuletul din poze era invitatul de onoare care dadea recompense si era invitat la clasele de engleza cele mai bune!
Au fost seri frumoase de discoteca, seri cu staff show, mini filmulete regizate de staff in care personaje erau si copiii din campus (secvente foarte comice), excursii la Hampton Court Palace, Windsor Castle, Bath, zile de shopping!!
Am inceput cu partea cea mai frumoasa si cu toate multumirile pentru ca nemultumiri au fost prea putine ca sa le semnalez, dar va pot da mici exemple nesemnificative, cum ar  fi: cazarea modesta, perne mai tari, impartirea camerelor pe doua arii: fete si baieti, sanctiuni (pentru ca am primit si noi doua) in ceea ce priveste ordinea in camera, femeia de serviciu neputand aspira din cauza lucrurilor imprastiate pe tot covorul, ora de culcare prea devreme, perioada de shopping prea scurta (dura 2 h), excursia la Londra inlocuita din cauza Jocurilor Olimpice din acea perioada si… cam atat!! Momentele amuzante presarate pe tot parcursul taberei ma fac si acum sa zambesc si sa uit de aceste inconveniente!!
O sa inchei prin a va spune ca aceasta tabara a reprezentat o experienta frumoasa pentru noi toti si datorita copiiilor! MINUNATI! Acesta este cuvantul potrivit, fara imbolnaviri, fara accidente, dor de casa temperat, parinti buni, necicalitori… cu drag, as pleca si maine in Ascot!! Multumesc agentiei ca mi-a oferit aceasta sansa si sper sa tinem legatura!!! Va pup si ca sa capat credibilitate in ceea ce am afirmat mai sus, vizionati pozele noastre, care transmit ca intr-adevar asa a fost!! As vrea si vara viitoare sa cantam imnul grupului nostru: „Let’s go tigers, Let’s go!!” Multumesc!
Mara, group leader Ascot 2012