Mesaj de la group leader – tabara de vara Reading University, 14 – 28 iulie 2012

Buna ziua,
Tabara de la Reading, intre 14 si 28 iulie 2012, a fost reusita din toate punctele de vedere. Campusul Universitatii Reading este urias si ofera foarte multe facilitati: cazare de nota 10, sali de cursuri, discoteca, sala de cinema, karaoke, bazin de inot, terenuri de sport, spatii verzi, odihnitoare, etc.
Excursiile de o zi au fost foarte frumoase: Oxford, Londra ( care ne-a surprins cu o zi inainte de inceperea Olimpiadei prin faptul ca a fost mult mai putin aglomerata decat de obicei ), Hampton Court, pe care il recomand tuturor celor care sunt in apropiere  ( castelul, gradinile si nu in ultimul rand labirintul, toate contribuie la o zi plina de incantare, relaxare, dar si de amuzament ). Singurul inconvenient este timpul scurt, faptul ca ora la care se pleaca inapoi e de obicei ora 16, cand s-ar mai putea folosi cel putin doua ore in locatia respectiva.
Excursiile de o jumatate de zi la Winchester si Windsor au presupus multa disciplina si atentie din cauza timpului extrem de scurt alocat unor astfel de obiective atat de interesante si de importante. Chiar si asa, copiii au fost foarte impresionati, in special de Windsor Castle.
Desi membrii grupului au provenit din doua parti diferite ale tarii, s-au imprietenit si s-au inteles bine, au raspuns foarte bine la cerintele personalului supraveghetor si au fost apreciati pentru acest lucru. Ce si-ar fi dorit era un mic dejun nu atat de matinal  ( la ora 7.30 ), erau totusi in vacanta!
Am avut o locatie foarte buna, vremea a fost frumoasa aproape toata perioada, activitatile i-au tinut ocupati, au experimentat o multime de lucruri noi, si chiar daca orele de limba engleza nu li s-au parut tot timpul ca se ridica la inaltimea asteptata, sau ca mancarea nu era ca la mama acasa, concluzia a fost ca nu vor sa plece acasa, si daca nu au incotro, macar sa revina anul viitor.
 Toate cele bune,
Daniela S. (Group Leader tabara Reading University)