Mesaj de la group leader – tabara Dean Close Cheltenham, 02-17 august 2012

Incep prin a spune ca a fost o tabara foarte bine organizata, copiii au fost incantati de activitatile si excursiile organizate de membrii din staff si mi-au marturisit ca vor sa revina si anul viitor.

Din perspective unui profesor de limba engleza, am fost placut impresionata de modul in care au fost  abordate cursurile, de activitatile si jocurile interactive folosite. Una dintre fetite chiar mi-a marturisit dupa primele 3 zile de cursuri ca astepta cu nerabdare orele de engleza pentru ca o motivau si faceau ca limba engleza sa fie invatata mai usor. Profesorii erau foarte deschisi, comunicativi, iar copiilor le-a fost foarte usor sa interactioneze cu ei.


Cei din staff au fost mereu amabili, daca apareau mici probleme vorbeam imediat cu ei si se rezolvau. A fost un grup de oameni tineri, dinamici, care veneau cu idei si cu activitati foarte interesante, pe placul celor mici, atat dupa-amiaza cat si seara. Cred ca de mare success au fost serile de Silly Olympics, Disco, Murder Mystery, Casino si Boys vs. Girls. Au avut un program bine stabilit, chiar nu au avut cand sa se plictiseasca, poate unii se simteau putin obositi dupa o zi plina de distractie.


Si excursiile au fost interesante, iar locatiile foarte bine alese. Ce-i drept, copiii au preferat parcul de distractii Alton Towers, a fost activitatea cea mai aclamata si dorita, insa au fost foarte incantati si de excursiile la Cadbury (de unde si-au cumparat cantitati enorme de ciocolata), Oxford si Londra (unde au avut posibilitatea de a vedea orase cu o istorie impresionanta si unde sper sa revina cu gandul de a urma o facultate in stil britanic).


In ceea ce priveste mancarea traditionala britanica, nu am avut multe plangeri, dar au fost cateva pentru ca nu erau obisnuiti cu meniul specific zonei. Dar fiind cu autoservire, au avut de unde alege, au fost disponibile mai multe feluri de mancare pentru toate mesele de peste zi.
Copiii au fost minunati si m-am atasat de ei imediat, au fost sociabili si au legat prietenii frumoase atat cu cei din grupul lor, cat si cu cei din alte tari. Profesorii le-au laudat nivelul de limba engleza , participarea la clasa si modul in care s-au comportat cu ceilalti colegi de grupa. Am avut si mici probleme cu unii dintre baieti, dar am discutat cu ei si cu parintii si s-a rezolvat totul pana la urma. Toti copiii au avut o energie debordanta, doar ca unii au decis sa o epuizeze numai prin activitatile propuse de cei din tabara, altii prin mici nazdravanii. La final, insa, toti am fost foarte tristi ca s-au terminat cele doua saptamani petrecute  in Anglia, cei mici au facut schimb de adrese de mail si Facebook, s-au imbratisat si au plans, dar au promis ca vor reveni anul viitor si sunt sigura ca se vor distra copios si atunci.

Raluca M. (Group Leader tabara Dean Close Cheltenham)