Mesaj de la group leader – tabara Leysin 05-18 august 2012

Elvetia – o noua experienta in Leysin, supranumit L’ Oxygene des Alpes, un satuc cochet tipic elvetian, inconjurat de munti, asezat la o altitudine intre 1250 – 1400 m, de la hotel, asezat cel mai sus, pana la sala sporturilor, fiind nevoiti sa parcurgem mai multe serpentine sau sa folosim si varianta celor aprox. 460 de trepte. Astfel ca miscarea si aerul curat de munte nu ne-au ocolit.

Totul a fost incantator!

De la vreme, care tinand cont ca ne aflam intr-o regiune montana, ne-a desfatat aproape in intregime cu soare, la cazare, cursuri, activitati, excursii si pana la staff-ul foarte tanar, implicat si foarte amabil.

Cazarea a avut loc in cadrul Hotelului Mont Blanc Palace, in camera duble, cu baie proprie si cu vedere spre munte. Cel mai interesant a fost ca pentru a lua masa, trebuia sa luam Sky Train (o cabina pe sine) care ne ducea/ aducea de la hotelul amplasat mai jos, H. Belvedere, unde doar luam masa si participam la cele 2 barbecue-uri pe terasa.

Cursurile (de la 8.30 la 12.00) au fost antrenante, interactive, s-a pus accentul atat pe exercitii de gramatica, cat si pe munca in echipa. Sper ca toti copiii au considerat lectiile utile.

Activitatile de dupa-amiaza au fost destul de diversificate, copiii avand la alegere:  tenis, squash, patinaj, volei de plaja, baschet, fotbal, dirt scoot (coborare pe un fel de scuter pe drum forestier, de la cota 2000 La Berneuse pana in Leysin la 1400m), laser game, Adventure Park sau karting.

Serile ni se pregateau atat activitati antrenante: Casino Night, karaoke (cea mai apreciata seara), Seara talentelor, Camp Fire la Prafandaz (cu bezele, raclette), Eating Contest, concert al trupei Hundred Days (al carei solist era Activity Leader ), Disco, turneu de fotbal cat si mai relaxante: seara de Film, Jocuri de socializare, Jocuri iraniene, Animation Night sau English Tea Party.

Nici excursiile nu au fost mai prejos: dupa-amiezele am fost de 2 ori la Aqua Park in Bouverets, unde toti s-au intrecut in tobogane care mai de care mai spectaculoase, am ajuns in Vevey, unde am vizitat Muzeul de Arta Fotografica sau am facut shopping, nu a lipsit Montreux cu shopping, laser game sau Adventure park; excursia de o zi din Laussane ne-a oferit sansa sa vizitam Gradina Zoologica si apoi sa alergam pe stradutele inguste ale orasului, la shopping.

In plus fata de aceste excursii, am organizat excursiile de la Geneva, cu trenul, (am vazut Jetul de apa inalt de 140m, Ceasul cu Flori, ne-am plimbat prin centru) si Zurich, cu autocarul, inainte de a pleca apoi direct spre aeroport (plimbare prin centru, pe malul lacului); 2 orase foarte frumoase, pe malul lacului Leman, respectiv Zurich, orase care nu trebuie ratate cand ajungi in Elvetia.

Cele 2 saptamani au ajuns la sfarsit, insa amintirile vor dainui in timp, sper sa ramana doar impresiile pozitive, iar micile neajunsuri (trezitul devreme, prea putin timp in excursii, mancarea nu intotdeauna cea mai gustoasa) sa se piarda in ceata deasa care a inconjurat doar 2 zile satul Leysin.

Nu in ultimul rand, felicitari copiilor pentru punctualitatea si maturitatea pe care au dovedit-o!

Iuliana (Group Leader tabara Leysin)