Mesaj de la group leader – tabara QMU Edinburgh Scotia, 30 iulie-13 august 2012

Aventura Scotiana a luat sfarsit…

….din pacate. Cele doua saptamani petrecute in Scotia au fost minunate; totul a inceput cu o frumoasa plimbare pe plaja Marii Nordului, in Musselburgh localitatea in care se afla capmusul Universitatii Queen Margaret, chiar la marginea capitalei scotiene, Edinburgh.
                Fiecare zi era plina de cursuri de engleza de unde copiii ieseau absolut incantati, de noi locuri ce asteptau ca noi sa le descoperim, de seri distractive, de noi prieteni si mai ales de distractie pentru ca eram cu totii cu zambetul pe buze tot timpul. In cea de-a doua zi, am fost la Edinburgh Dungeon unde am descoperit istoria sangeroasa a Scotiei si ne-am speriat pe cinste.

 In cea de-a treia zi am viziatat Parlamentul Scotian si am fost la Dynamic Earth, un muzeu interactiv unde am simtit o eruptie vulcanica pe pielea noastra, am luat parte la nasterea planetei, am vazut cum se formeaza muntii, am fost la Polul Nord si am trait o experienta unica.  In cea de-a patra zi am vazut Edinburgh de sus din castelul Edinburgh unde ne-am plimbat prin camerele sale frumoase si ne-am delectat cu o parte din istoria Scotiei.
In cea de-a cincea zi am vazut ramasitele unui castel vechi, Tantallon, care este chiar pe tarmul marii, dupa care ne-am plimbat prin North Berwick, un oras mis dar incantator la malul marii.
 
 In a sasea zi am fost in Glasgow unde am vizitat Muzeul Transporturilor unde am vazut trenuri, vase, masini , trasuri si alte lucruri minunate cu care ne-am putut juca pentru ca cel mai frumos lucru la Scotia este faptul ca muzeele sunt interactive si au tot felul de softuri si simulari si joculete pentru copii si oameni de toate varstele.

 In ziua a saptea am vazut un alt castel impresinanat, Glamis Castle dar am vizitat si oraselul unde Kate si William au studiat si s-au intalnit, St. Andrews. In ziua a opta am fost la Camera Obscura, un loc plin de iluzii optice una mai distractiva decat cealalta, unde ne-am dublat, ne-am micsorat si am crescut la loc, ne-am dat peste cap, am facut poze propriilor noastre umbre si ne-am simtit copii din nou.
 
In ziua noua am vazut National Scott Museum, un muzeu impresionant pe cinci etaje ce contine toata istoria Scotiei. In ziua zece am ramas in campus si am participat la activitatile sportive iar seara am fost la mancam la Hard Rock Café. In ziua unsprezece am fost la Rosslyn Chapel, faimoasa capela din Codul lui Da Vinci, magnific pictata si sculptata despre care se zvoneste ca ar contine Sfantul Graal. 
 
In ziua doisprezece am vizitat fostul vas al reginei, Britannia si am admirat luxul din interiorul sau. De asemenea tot atunci au fost decernate si certificatele de sfarsit de curs. In ziua a treisprezecea  am fost la Hollyrood Palace, resedinta reginei atunci cand vine in Scotia si ne-am plimbat prin gradinile palatului dar si prin camerele sale mari si foarte frumoase. Dupa amiaza ne-am delectat cu un spectacol Fringe, “Gods” dupa o piesa a scriitorului rus Nabokov.

In ziua paisprezece am facut o minunata croaziera pe lacul Loch Lomond si am vizitat Stirling Castle, castelul reginei Mary Queen of Scots.
 
Bineinteles, nici serile nu au fost mai prejos; am dansat la disco, am pariat la Casino Night, am luat parte la Mini Olympics, ne-am imbracat in hainele sexului opus la cross-dressing disco, ne-am uitat la multe filme frumoase in cadrul Film Night printre care si filmul istoric scotian ”Braveheart” cu Mel Gibson , am rezolvat misterul din Murder Mystery si am alergat prin tot campusul la Treasure Hunt. Sunt convinsa ca frumoasele amintiri vor ramane cu noi toata viata.

Sa ne revedem cu bine la anul !

Adriana C. (Group Leader tabara QMU Edinburgh)