Mesaj de la group leader – tabara Ramsgate 05-19 august 2012

Ramsgate este un oras  minunatsi primul lucru care m-a frapat au fost casele din caramida si stradutele din oras, iar englezii nu s-au dezmintit deloc – foarte politicosi si sociabili.

Campusul St Lawrence este urias-alcatuit din foarte multe blocuri cu foarte multa verdeata si foarte multe flori-o adevarata incantare. Are foarte multe terenuri-de fotbal, de tenis, terenuri pentru Rounders (un fel de baseball). piscina acoperita, discoteca, sala de calculatoare, o sala de mese imensa si foarte multe spatii verzi.

Personalul care se ocupa de elevi este foarte tanar-tocmai pentru a comunica foarte bine cu elevii, iar profesorii au fost incantatori- sunt foarte bine pregatiti si foarte deschisi cu multa experienta si metode atractive. Lectiille sunt axate pe vocabular, gramatica, proiecte in grup si in pereche si numeroase activitati comunicative.

Activitatile de dimineata constau in fotbal, inot, tenis, arts and crafts si rounders. Fiecare elev este liber sa aleaga ceea ce ii place cel mai mult, iar dupa o ora si jumatate  poate sa schimbe activitatea.

Activitatile de seara sunt mai mult axate pe dans, karaoke, barbeque, show time unde elevii danseaza, canta, interpreteaza tot felul de roluri amuzante.

In aceste doua saptamani am plecat in patru excursii – doua de o jumatate de zi si doua excursii de o zi intreaga. Am vizitat catedrala Canterbury si castelul Dover, Londra si Cambridge. A fost superb, singurul impediment fiind timpul mult prea scurt pentru a vedea totul.

Au fost doua saptamani minunate cu un program foarte incarcat, dar atractiv si merita sa fie din nou experimentat.

Cu mult drag,
Simona (Group Leader Tabara Ramsgate)