Mesaj din tabara de vara Berlin, fila din jurnal de group leader. Ziua 13

Ziua 13
Desi se spune ca 13 este un numar cu ghinion, ziua noastra a decurs chiar bine. Astazi cei mici au incheiat cursurile si au primit certificatele de absolvire. Am fost tare mandra de ei. I-am rugat sa aiba grija de ele pentru ca le vor fi folositoare candva.
Dupa masa de pranz,au urmat activitatile. Pentru prima parte a zilei baietii au ales sa construiasca o barca din bete,banda adeziva, lipici, carton si plastic. Rezultatul a fost unul de exceptie, laudat de catre supraveghetori si lansat la apa pentru a-l testa. Si pentru ca a trecut proba, a fost pastrat drept model si pentru alte generatii. Baietii au fost tare bucurosi.
Smaranda si Bianca au continuat sa picteze peretii camerei de la subsol, pereti care au inceput deja sa prinda viata. Micuta lor opera de arta va rezista probabil pana anul viitor, dar daruirea cu care au pictat va dainui pentru eternitate in acea incapere.
Teo si Ilinca au mers din nou in bucatarie pentru a gati o minunata negresa. Pentru ca este prajitura mea preferata, am primit si eu o bucatica, desi nu am muncit pentru ea. Trebuie sa recunosc ca a fost delicioasa. Dar pentru ca am mancat toate trei cu o mare pofta, prajitura fiind si ea fierbinte, ni s-a cam aplecat si a trebuit sa ne limitam doar la o bucatica. Si pentru ca nu suntem egoiste,am luat putina si pentru ceilalti din grup.
In a doua parte a zilei am mers cu totii (mai putin Bia care a ales sa confectioneze un animalut din margele,la care a muncit enorm) pe malul lacului. Din pacate salvamarul nu a fost disponibil azi asa ca nu am putut inota. Am facut in schimb plaja, am jucat carti iar baietii le-au stropit pe fete cu apa.
Dupa masa de seara am participat la o licitatie in scopuri caritabile. Nu am cumparat insa nimic, nu pentru ca am fi calici ci pentru ca nu ne-a placut nimic. Ne-am amuzat insa uitandu-ne la altii.
A urmat apoi o minidiscoteca unde grupul nostru a facut senzatie!
La intoarcerea in camere si-au vazut numele pe lista celor care pleaca si s-au intristat. Se vor bucura insa din plin de ultima zi cand vom vizita Muzeul de istorie si vom face din nou putin shopping.