Mesaj din tabara de vara Berlin, Germania. Ziua 11

Ziua 11
Ca si miercurea trecuta, dupa orele de curs, am pornit cu totii intr-o excursie de o zi. Unii au ales sa viziteze acvariul din Berlin, iar grupul nostru si inca vreo 10 altii am ales muzeul ”Story of Berlin”. O locatie extrem de interesanta care prezinta istoria acestui oras aproximativ de la 1200 si pana in prezent. Calatoria noastra a inceput cu vizitarea  buncarului antibomba nucleara,construit in 1973, nefolosit inca si care poate adaposti 3596 de persoane timp de 2 saptamani. Am beneficiat si de un ghid care ne-a explicat exact cum functioneaza sistemele aflate inauntru si a raspuns intrebarilor curioase ale  copiilor.
Odata terminata incursiunea subterana, am trecut la vizitarea celor 23 de camere ale muzeului care reproduceau fiecare un moment din istoria Germaniei. Copiii au fost incantatii de ustensilele vechi, de tehnologia timpului trecut si de exponatele afisate. Au aflat astfel informatii noi care sa le imbogateasca cultura generala si sa ii ajute la scoala.
Vizita s-a incheiat cu o runda de cumparaturi in cadrul shop-ului aflat la iesire
Pentru ca tot isi facusera incalzirea , au continuat cu un maraton al cumparaturilor pe cea mai celebra strada din Berlin, Kurfuerstendamm, unde se gasesc toate marcile eclusiviste si un tur al KaDeWe-ului , Kaufhaus des Westens, de unde au mai plecat cu ceva pungute
Seara s-a incheiat perfect, cu un maraton al fotografiilor, pe care sunt mandra sa va anunt ca minunata mea grupa de pitici l-a castigat. Copiii au primit o foaie cu 25 de cuvinte scrise si pentru fiecare trebuia facuta o poza. Castiga echipa cea mai creativa. Si cum creativitatea nu le lipseste deloc, iata ca nu le-a fost greu sa invinga. Au primit drept premiu o punga de Haribo pe care au impartit-o. La final au declarat ca a fost cea mai tare activitate de seara de pana acum.
Ora de culcare s-a apropiat rapid asa ca cei mici au fost condusi catre camerele lor. Maine este o noua zi. Suntem pe ultima suta de metri si profitam din plin.
Daphni (group leader tabara de vara Berlin)