Mesaj din tabara de vara de la Plumpton

Dragi parinti,
Tabara de vara de la Plumpton este minunata. Am ajuns aici dupa un drum fara peripetii si am fost intampinati de personalul taberei care s-a ocupat de tot. Sunt foarte deschisi si bine organizati. Camerele sunt de o persoana sau doua si noi suntem impartiti in felul acesta. Pe drum grupul a inceput sa se cunoasca si sunt cu totii uniti si apropiati.
A doua zi dupa ce am venit a avut loc testarea si repartizarea pe grupe. Am fost foarte apreciati de catre profesorii englezi. Copiii sunt bine pregatiti, civilizati si tot timpul cu zambetul pe buze.  Cursurile se tin aproape in fiecare zi. Joi se tin toata ziua, pentru a compensa pentru excursiile de o zi. In tabara sunt copii din foarte multe tari, cu care ne-am imprietenit foarte repede. La masa, la plimbare, in camera de relaxare de aici sunt grupuri amestecate de spanioli, nemti, italieni, francezi, portughezi, rusi, armeni, sarbi, coreeni si bineinteles romani.
Seara exista de fiecare data o activitate diferita. Intr-o seara au fost jocuri, in alta olimpiada sportiva, apoi a venit o seara a misterelor, a fost si seara de disco. Este timpul de distractie si relaxare inainte de a merge la culcare. Activitatile de seara se termina pe la 9 sau 9.30 si stingerea e la ora 10.30.
Atunci cand nu invatam sau nu suntem implicati in activitati mergem in excursii. Unele sunt excursii de jumatate de zi, precum cea la Brighton sau Eastborne. Alteori mergem toata ziua. Asa am fost la castelul Hever. Este un castel medieval care a apartinut familiei lui Anne Boleyn. Astfel, am aflat foarte multe vizitand castelul despre Henry VIII si sotiile sale. Ne-am plimbat, de asemenea, si pe domeniul castelului, care are gradini superbe si multe pasari, precum rate si lebede, care se plimba fara sa para deranjate de vizitatori. Am avut ocazia sa vedem si un turnir, organizat ca pe vremuri, cu regele si regina deschizand intrecerea cavalereasca si apoi cavalerii si supusii lor luptandu-se. Pe langa reconstituirea unui moment istoric, totul a fost plin de veselie. Tot pe domeniu, ne-am plimbat prin niste labirinte naturale.
O alta excursie de o zi a fost la Butlins. Acesta este un mic oras de vacanta, pe malul marii, care are si un parc de distractii. La parcul de distractii fiecare putea sa aleaga ce vrea sa faca. Exista posibilitatea de a merge la piscina, cativa dintre noi au mers, sau de a merge la carusel sau a privi spectacole, precum cel cu pasari de prada. Cel mai tare ne-a placut la carusele si masinute, unde am fost tot grupul.
Asa se termina prima saptamana, ar mai fi multe de povestit, pentru ca in fiecare zi s-au intamplat lucruri frumoase. Ne simtim cu totii bine, s-au legat noi prietenii, suntem apreciati si ne place. Si ultima informatie, care e importanta, mancarea e destul de diversificata cat sa gasim mereu ceva ce ne place.
Salutari din Plumpton,
Ilinca, Miruna, Diana, Ioana, Vanessa, Hannelore, Mateea, Marc, David, Eduard, Elena