Mesaj din tabara de vara Edinburgh – Queen Margaret


Buna ziua,

Continuam cu sumarul activităților din campusul QMU.
Duminica am facut o excursie suplimentară la Loch Lomond, unde se afla si un parc național si la castelul Stirling. Fiind in Scotia, trebuia sa facem si o croaziera pe unul din numeroasele si renumitele lacuri. Am admirat peisajele si am respirat adânc aerul curat. Apoi am vizitat castelul Stirling, martor al multor evenimente istorice scotiene. Seara copiii s-au amuzat la Cross Dressing Night, cand băieții s-au îmbrăcat cu hainele fetelor si invers.
Luni am vizitat National Galleries of Scotland, iar marti si-au exprimat dorinta sa viziteze camera obscura, un muzeu plin de iluzii optice de unde se poate vedea si panorama orasului.
Miercuri ne-am plimbat pe Britannia, fostul iaht al reginei Elisabeta cu care au calatorit multe personalitati ale lumii. Seara si-au pus imaginatia la încercare si au creat costume din materiale reciclabile, reusind sa obțină locul doi, deși, in opinia noastră, l-ar fi meritat pe primul.
Joi optiunile au fost impartite, si ca urmare o parte din copii au vizitat Edinburgh Dungeons, un tur plin de adrenalina, iar alții au fost la Mary King’s Close si au aflat cum traiau locuitorii orașului in secolul al XVI-lea.
Astazi, vineri, se încheie cursurile si vor primi diplomele de absolvire, iar dupa masa de prânz vom merge in oras si vor avea timp liber sa-si cumpere ultimele suveniruri scotiene.
Sâmbăta mergem la Glasgow, o sa va trimitem poze.
Iar duminica ne vom revedea acasă, tristi ca parasim acest loc minunat, dar fericiti ca am avut parte de o experiența atât de plăcută, de neuitat.
 

Pana atunci, numai bine,
Daniela si Roxana (Group Leaders – tabara Queen Margaret University, Edinburgh)