Tabara Bedales School Hampshire, 23 iulie – 6 august 2024

Jurnal de calatorie – Tabara Bedales School Hampshire, 23 iulie – 6 august 2024

Dragi parinti,

Dupa un zbor fara probleme si dupa ce ne-am preluat bagajele,  am ajuns cu totii in campusul de la Bedales School, pregatiti pentru 2 saptamani memorabile. Desi initial am intampinat dificultati cu alocarea camerelor, personalul a remediat situatia iar copiii s-au instalat confortabil si au inceput sa se bucure de vacanta. Si-au desfacut bagajele si s-au pregatit pentru activitatile sportive de seara. Seara s-a incheiat cu film sau jocuri de societate, in functie de dorintele lor.  Mancarea de aici este apreciata de toti participantii, fiind foarte gustoasa si variata.

In cea de-a doua zi, copiii au participat la intalnirea de introducere a campusului, unde au aflat detalii importante despre programul taberei si regulile de conduita. Dupa aceasta intalnire, au inceput primele lor ore de engleza, avand ocazia sa isi imbunatateasca abilitatile lingvistice intr-un mediu interactiv si prietenos.

Am avut deja prima iesire in oras, am explorat la pas Petersfield-ul, iar copiii au avut posibilitatea de a-si cumpara diverse lucruri (dulciuri sau produse de ingrijire locale, carti etc).

A doua seara s-a incheiat cu disco party, un prilej excelent pentru copii de a interactiona cu ceilalti participanti internationali, si, bineinteles, de a dansa. šŸ˜Š Deloc timizi, ii puteti vedea cum se distreaza pe cinste, in filmuletele trimise.

Maine urmeaza un program intensiv de lectii, iar dupa-amiaza sunt activitati interactive, formate din diverse jocuri precum „Survival Games” si „Haka”. 

Copiii sunt veseli, entuziasmati si abia asteapta sa-si reintalneasca profesorii de limba engleza pe care ii indragesc deja foarte mult! 

Va lasam sa va bucurati de poze si promitem sa revenim curand si cu alte vesti.

A sosit si ziua vizitei la Cercul de piatra de la Stonehenge, cea mai misterioasa minune preistorica a lumii. Dupa ce am servit micul dejun, ne-am imbarcat in autocare pentru prima excursie dintr-o serie de patru, fiecare promitand sa ne ofere perspective unice asupra istoriei si culturii Angliei.

Ajunsi la Stonehenge, am primit bratarile de acces si am fost transportati cu un autobuz pana la „The Stonehenge Avenue”. Ne-am apropiat de faimoasele pietre cat de mult am putut, respectand regulile stricte de prezervare care interzic atingerea lor. Ne-am plimbat in jurul acestui templu antic, admirand structura impresionanta si incercand sa surprindem fiecare detaliu prin fotografii din toate unghiurile posibile. Informatiile afisate pe traseu ne-au oferit o perspectiva fascinanta asupra misterelor si teoriilor legate de acest loc iconic.

Dupa o scurta calatorie de o jumatate de ora, am ajuns in orasul Salisbury. Aici, am fost impresionati de frumusetea si maretia Catedralei Salisbury, o bijuterie arhitecturala veche de 800 de ani. Am petrecut timp explorand interiorul catedralei, admirand vitraliile colorate si arhitectura gotica impresionanta. Am facut poze si ne-am relaxat pe pajistea verde din jurul catedralei, reflectand asupra istoriei bogate si importantei acestui loc sacru.

In timpul petrecut in Salisbury, am avut doua ore de „free time”, in care ne-am angajat intr-o activitate interesanta organizata de liderii de activitati. Fiecare echipa a primit o lista de produse pe care trebuia sa le gasim, sa le fotografiem si sa le cumparam la cel mai mic pret posibil. Echipa care a gasit cele mai ieftine produse a fost declarata castigatoare. Aceasta activitate ne-a oferit ocazia sa exploram magazinele locale si sa ne distram impreuna, dezvoltand in acelasi timp abilitati de colaborare si strategie.

Dupa aceasta experienta plina de aventuri, ne-am bucurat de o sesiune de shopping si timp petrecut impreuna, apoi ne-am intors la campus pentru cina. Seara, de la 20:00 la 22:00, am vizionat un film, copiii avand de ales intre trei variante.

La ora 23:00, a fost stingerea, pregatindu-ne pentru o noua zi de lectii. Aceasta excursie ne-a lasat cu amintiri pretioase si un sentiment profund de apreciere pentru bogata istorie si cultura a Angliei. Abia asteptam sa vedem ce surprize ne rezerva urmatoarele zile!

In cadrul taberei de la Bedales School, orele de engleza sunt gandite pentru a stimula gandirea critica si creativitatea elevilor. Intr-o activitate recenta de observare, am avut ocazia sa asistam la o sesiune de curs desfasurata intr-o atmosfera deschisa si colaborativa.
Clasele sunt organizate in cerc, fara banci traditionale, pentru a incuraja discutiile si interactiunea dintre elevi si profesor. Elevii, de diverse varste, erau implicati activ in discutii despre sustenabilitate, mod de viata sanatos ori invatau noi expresii. Atmosfera era relaxata, elevii simtindu-se liberi sa isi exprime punctele de vedere fara teama de a gresi.

Un moment deosebit de interesant a fost atunci cand elevii au lucrat in grupuri mici pentru a crea diverse lucrari ori fise de brainstorming.Ā  In ansamblu, observarea acestei ore a aratat un mediu de invatare dinamic si inovator, unde elevii sunt incurajati sa fie ganditori critici si creativi.Ā 

Ziua de 27 Iulie a fost una plina de aventuri si descoperiri in oras. Am inceput cu un tur al orasului Petersfield, unde am avut ocazia sa ne cufundam in cultura si istoria locala. Pentru a face ziua si mai interesanta, elevii s-au angajat intr-o serie de provocari care le-au pus la incercare abilitatile de comunicare si creativitatea.

Provocarea 1: Cea mai buna poza:

Fiecare dintre ei a incercat sa captureze esenta orasului prin fotografie. A fost fascinant sa vedem orasul prin ochii elevilor nostri, fiecare fotografie dezvaluind un alt unghi, o alta poveste.

Provocarea 2: Cea mai buna vedere:

Ne-am aventurat sa gasim cel mai frumos punct din oras. Am traversat strazi, am explorat imprejurimile si am descoperit locuri ascunse care ofereau vederi panoramice spectaculoase.

Provocarea 3: Gasirea celei mai vechi cladiri:

Aceasta provocare ne-a purtat prin istoria orasului. Am aflat povesti fascinante despre cladirile vechi, arhitectura lor si importanta lor in dezvoltarea orasului. Cea mai veche cladire pe care am gasit-o dateaza din secolul al XVIII-lea si are o istorie bogata, fiind martora a multor evenimente importante.

Seara, am participat la un eveniment inedit, Fashion Trash. A fost o parada de moda foarte interesanta, unde participantii si-au prezentat creatiile realizate din materiale reciclabile. Creativitatea si ingeniozitatea tuturor au fost remarcabile, iar atmosfera a fost plina de energie si buna dispozitie.

Pe 28 Iulie, ne-am dedicate ziua activitatilor educative si distractive. Dimineata am avut lectii interesante, urmate de cateva activitati speciale.

In Murder Mystery copiii au participat la un joc de roluri unde au rezolvat misterul unei crime. Fiecare dintre ei a avut un rol specific si a trebuit sa descopere cine este vinovatul. A fost captivant, le-a solicitat intreaga atentie si cel mai important, copiii au lucrat Ć®n echipa. 

La Crafts am avut si un atelier de creatie, unde ei au realizat diverse obiecte artizanale. A fost o activitate relaxanta si amuzanta, iar rezultatele au fost impresionante.

Apoi, concursul „Avioane din hartie” a adus multa veselie si competitie amicala. Am Ć®ncercat sa construim cele mai impresionante avioane si sa le facem sa zboare cat mai departe. Castigatorul a reusit sa isi faca avionul sa zboare peste 10 metri!

Seara, am avut repetitii pentru seara de talente. Fiecare copil si-a pregatit numarul artistic, iar repetitiile au fost pline de amuzament si entuziasm.

Ziua de 29 Iulie ne-am petrecut-o in Brighton, un oras pitoresc situat pe coasta sudica a Angliei. Orasul este renumit pentru plaja sa cu pietre, faimosul Brighton Pier si atmosfera sa vibranta si cosmopolita. Am vizitat Royal Pavilion, un palat exotic construit in stil indian, care ne-a impresionat prin opulenta sa. De asemenea, am explorat The Lanes, un labirint de stradute inguste pline de magazine, cafenele si restaurante. Am petrecut timpul la plaja, ne-am plimbat si am savurat specialitatile locale.

Copiii au avut si aici o provocare foto. Fie ca au cautat cel mai frumos peisaj, s-au fotografiat impreuna cu prietenii ori au surprins detalii minunate, cu totii au participat, iar pozele sunt superbe! Avem si un premiant in grup, una dintre fetele noastre a primit premiul al III-lea pentru cea mai buna fotografie. 

In momentul in care primiti acest mesaj, vom fi in vizita la studiourile Harry Potter din nordul Londrei, iar joi vom reveni in Londra pentru alte activitati minunate!

Vizita noastra la Studiourile Harry Potter din Londra:

In cadrul excursiei noastre, am avut oportunitatea de a explora Studiourile Warner Bros. din Londra, locul unde au fost filmate multe dintre scenele iconice din seria Harry Potter. Inca de la intrare, am fost intampinati de statui impresionante ale personajelor și obiectelor magice din filme.

Am inceput turul cu o prezentare video despre cum au fost realizate filmele, dupa care am intrat in ā€œMarea Salaā€, una dintre cele mai memorabile locatii, unde am putut vedea costumele și recuzita originala. Ne-am plimbat printre decoruri autentice, cum ar fi biroul lui Dumbledore, Camera de Potiuni și casuta familiei Weasley.

Una dintre atractiile principale a fost Platforma 9Ā¾, unde am vazut faimosul tren Hogwarts Express și am facut fotografii cu bagajele pregatite de plecare spre școala. De asemenea, am avut ocazia sa vedem cum au fost realizate efectele speciale și creaturile magice, cum ar fi Buckbeak și paianjenul Aragog.

Ne-am delectat și cu celebra „Butterbeer”, care a fost o experienta inedita pentru toti participantii. 

Vizita s-a incheiat cu o privire asupra modelului uriaș al castelului Hogwarts, folosit pentru scenele exterioare din filme. Acesta a fost un moment deosebit, plin de magie și nostalgie pentru fanii seriei.

Excursia la Studiourile Harry Potter a fost o experienta captivanta, oferindu-ne tuturor o perspectiva unica asupra muncii din spatele camerelor de filmat și a modului in care magia a prins viata pe marele ecran.

Excursia la Londra a fost ziua cea mai așteptata de catre toti participantii. S-a dovedit ca am avut cei mai cuminti copii, atat in autocar, cat și in oraș. S-au comportat exemplar, au aratat multa rabdare stand la rand la intrarea fiecarui obiectiv și și-au manifestat emotia și bucuria la fiecare pas, chiar daca a fost zi foarte lunga (07:00 – 23:00). The walking tour a inclus London Eye, Big Ben și Westminster Palace, Palatul Buckingham, și croaziera pe Tamisa pana la London Bridge.

A fost o zi cu soare și putina ploaie in ultima parte a zilei. Am facut parte din aventura acestui oraș complex, iar așa cum celebrul Samuel Johson a spus candva „When a man is tired of London, he is tired of life, for there is in London all that life can afford”, simtim deja ca nu ne-am saturat de Londra și o sa revenim oricand cu mare drag! 

Tabara de la Bedales School se apropie de final, insa dorim sa va mai impartasim momentele noastre fantastice din ultimele zile! 

Color Run

Aventura noastra a inceput intr-o explozie de culoare si entuziasm cu Color Run. Toti participantii ne-am adunat pe terenul campusului, imbracati in tricouri albe, pregatiti pentru o cursa plina de veselie. Pe parcursul traseului, voluntarii au aruncat cu pulberi colorate, creand un curcubeu de bucurie si rasete. Atmosfera a fost electrica, iar energia noastra a fost la cote maxime pe masura ce am alergat, sarit si dansat prin nori de culori vibrante.

Turul Bibliotecii Bedales

Dupa ce ne-am curatat de culori, ne-am indreptat spre Biblioteca Bedales, o cladire cu o arhitectura impresionanta si o istorie bogata. Am fost ghidati de un bibliotecar amabil, dar si de profesorii de aici, care ne-au povestit despre colectiile rare si valoroase pe care le gazduieste biblioteca. Am descoperit manuscrise vechi, carti rare si opere de arta. 

Talent Show

Ziua a inceput cu multa emotie si creativitate la Talent Show. Participantii si-au demonstrat talentele in diverse domenii (Andrei Mircea Marinas a cantat piesa „All girls are the same”;

Eva Maria Ungureanu a cantat „Oops, I did it again”; Amanda Maria Gheorghe a interpretat la pian piesa „Song for Sara”; Grupul de fete si baieti „The Dancing Queens” (Tatiana Bara, Anamaria Sule, Mara Alexandra Craciunescu, Bianca Elena Deacu, Carla Elena Manoli, Maria Neacsu, Rares Panescu, Gheorghe Amanda Marina, Anastasia Stinga, Sophia Valuch) au dansat Brasoveanca). Atmosfera a fost una de sustinere si admiratie reciproca, iar momentele de aplauze si incurajari nu au lipsit. Fiecare participant a adus ceva unic pe scena, contribuind la un spectacol divers si plin de surprize.

Mestesug de cercei 

Ne-am adunat in atelierul de mestesuguri pentru a invata sa facem cercei. Liderul de activitati ne-a aratat diverse tehnici si ne-a oferit o varietate de forme si margele colorate. Am petrecut momente frumoase lucrand la creatiile noastre, discutand si impartasind idei. La final, fiecare dintre noi a avut o pereche frumoasa de cercei, un suvenir al zilei petrecute impreuna.

Excursie in Winchester

Ne-am urcat in autocar si am pornit spre Winchester, un oras plin de istorie si farmec. Winchester este cunoscut pentru catedrala sa impresionanta si stradutele pitoresti.

Am vizitat Great Hall, unde am vazut celebra Masa Rotunda a Regelui Arthur. Am aflat despre legendele si miturile legate de Arthur si cavalerii sai. Copiii s-au putut imbraca si fotografia in haine de epoca.

Am admirat si casa scriitoarei Jane Austen, un loc plin de emotie! Bineinteles, fotografiile nu au lipsit. 

Am petrecut restul zilei explorand strazile inguste si pline de viata ale orasului. Am admirat casele vechi, magazinele de suveniruri si am gustat din deliciile locale. 

Dupa o zi plina de descoperiri, ne-am intors obositi in campus, dar foarte fericiti. Am incheiat seara impartasind impresii si amintiri din excursia noastra, bucurandu-ne de cina afara, pe iarba. 

Penultima zi de tabara la Bedales School a fost una plina de emotii si activitati speciale. Copiii au avut ceremonia de absolvire a cursului de limba engleza, unde au primit diplomele si au discutat despre progresul pe care l-au facut in timpul cursului. De asemenea, ei au primit si diplome personalizate care atestau efortul depus pe parcursul taberei. Atmosfera a fost incarcata de mandrie si bucurie, atat pentru copii cat si pentru profesori.

Dupa ceremonia de absolvire, copiii au participat la diverse activitati, bucurandu-se de ultimele momente petrecute la Bedales School. Profesorii au organizat jocuri si activitati de grup care au incurajat colaborarea si spiritul de echipa, lasand in urma amintiri de neuitat. Copiii au facut schimb de cadouri cu elevi din diferite tari, au scris mesaje pe tricouri si au facut multe poze. 

Ziua a fost cu atat mai speciala, deoarece a coincis cu ziua de nastere a profesorului insotitor. Copiii, impreuna cu personalul taberei, au pregatit o surpriza pentru profesor, oferindu-i un tort si cateva cadouri simbolice. S-au cantat cantece de ā€žLa multi aniā€ si atmosfera a fost una festiva si plina de veselie.

Ultima zi a fost dedicata reflectiilor si despartirilor. Copiii si-au luat ramas bun de la noii prieteni, schimband numere de telefon si promisiuni de a pastra legatura. Profesorii au tinut scurte discursuri, exprimandu-si aprecierea pentru munca si entuziasmul copiilor pe parcursul taberei. Tabara s-a incheiat cu un sentiment de implinire si nostalgie, fiecare plecand cu amintiri frumoase si lectii valoroase invatate la Bedales School.

Am pornit spre aeroport, zborul a fost placut, iar intalnirea cu parintii a fost cel mai asteptat si emotionant moment!

Multumim, Mirunette!

Cu apreciere,

Jana P. & Elena T. ā€“ Group Leaders

Va invitam sa va bucurati de pozele din tabara de la Bedales School, Hampshire, 23 iulie – 6 august 2024 in albumele de pe Facebook si Google ā€“ Mirunette Education.

Distribuie articol