Tabara grup Bloxham School 2 – 15 iulie 2024

Jurnal de calatorie

Marti, dis-de-dimineata, plini de entuziasm si pregatiti de tabara, ne-am intalnit pe Aeroportul Otopeni ๐Ÿ›ซ cu mici si cu mari, pentru a pleca spre noua aventura a verii โ€“ tabara de la Bloxham School ๐ŸŒˆ. Aeroportul era destul de aglomerat iar grupul nostru era singurul care iesea in evidenta datorita energiei pozitive, a rasetelor, dar si pentru ca toti copii erau imbracati cu tricourile Mirunette. Am facut prima poza de grup โ€“ poza ce da startul oficial la distractie ๐Ÿฅณ. Desi avionul nostru a avut intarziere, copiii erau plini de entuziasm sa ajunga si sa inceapa aventura ๐ŸŽ‰. Dupa mai bine de 3 ore de zbor, am ajuns in sfarsit la destinatie, toata lumea fiind super incantata sa vada locul care ne va fi casa pentru 2 saptamani. Ne-am recuperat bagajele si am fost preluati de la aeroport de staff-ul super dragut al taberei care ne-au dat toate informatiile despre locatie si despre ce o sa vedem si ce o sa facem in tabara. 

Am ajuns in campus, un loc superb, plin de copii veseli โ€“ atunci am stiut cu totii ca vor fi doua saptamani memorabile. Ne-am cazat in 2 cladiri tipic englezesti, una pentru fete si una pentru baieti. Camerele sunt curate, spatioase, iar organizarea programului este perfect, au facut un house meeting in care personalul de acolo au discutat cu copii si le-au prezentat regulile casei, bineinteles in limba engleza. Pe fiecare palier sunt in permanenta 2-3 membri ai staff-ului care supravegheaza copii si ii ajuta cu informatii. Am intalnit copii din Portugalia, Spania, Franta, Lituania, iar de precizat este ca in tot campusul sunt aproximativ 200 de copii cu care vor interactiona la activitati, cursuri si excursii.

Fiind un loc nou, ne-a luat putin timp sa ne obisnuim, insa cu siguranta ne vom acomoda din ce in ce mai bine in zilele ce urmeaza. 

Copii au fost impartiti in doua grupe in functie de varste, Jets ( 9 โ€“ 13 ani ) si Sharks ( 14 โ€“ 17 ani ), iar pentru cursurile de limba engleza sunt mai multe grupe, de la Pre-intermediate pana la Advanced. Dupa doar cateva zile, staff-ul deja ii indragea foarte mult pe copii, acestia fiind laudati pentru punctualitate, politete si seriozitatea de care au dat dovada. 

Cateva zile din program deja s-au scurs si va putem povesti si despre mancarea de aici, care este super variata si foarte gustoasa. Breakfast-ul incepe zilnic la 07:45 pentru Jets si 08:15 pentru Sharks, si este format din produse de patiserie cum ar fi croissants sau pain du chocolat dar si din produse clasice โ€“ toast, carnaciori, iaurt, oua, unt, dulceata , cereale, branzeturi, mezeluri, fresh de portocale, ceai, ciocolata calda si diverse fructe. La masa de pranz am avut burgeri, chilli con carne, orez, legume,fish and chips, curcan la cuptor, paste, curly fries, mazare, gnocchi, salad bar, fructe si desert. La cina โ€“ lasagna, piept de pui cu orez, legume, paella, paste, salad bar, fructe. La randul lor, copii au laudat mancarea despre care au spus ca este foarte buna si diversificata.

Copii au inceput cursurile care sunt interactive. unde au invatat despre cultura britanica, conduita in Marea Britanie dar si lucruri importante despre orasul Birmingham unde am si avut o excursie de o zi. Am vizitat cea mai mare biblioteca din Europa โ€“ Librabry of Birmingham, o biblioteca care ofera access la peste 900.000 de volume si are aproximativ 250.000 metri patrati. Biblioteca se afla intr-o cladire noua care imbina istoria cu viitorul ( a fost deschisa la 12 Ianuarie 1974 ). De aici am plecat spre catedrala Sf Filip, am vazut canalele โ€“ care par ca sunt mai multe decat in Venetia. Am petrecut 2 ore la muzeul de stiinta Thinktank โ€“ un muzeu cu 200 de exponate expuse pe 4 nivele, care arata cum a evoluat stiinta, industria si tehnologia in ultimele secole, iar copiii au fost foarte incantati de aceasta vizita. 

La activitatile din campus copiii se distreaza in diferite moduri, pot opta intre diferite sporturi, se traga cu arcul pentru a exersa concentrarea โ€“ coordonarea โ€“ rabdarea, art & crafts etc. La seara de Talent Show ne-a reprezentat Victor F care a cantat la pian superba piesa โ€œThe Cascadesโ€ โ€“ Scott Joplin โ€“ la care a primit ropote de aplauze. Printre activitatile de seara am avut si disco night, Team games in aer liber, activitati la care participa si staff-ul de aici care se joaca impreuna cu copiii.

๐Ÿช„๐Ÿช„ Punctul culminant al taberei, atat pentru mine cat si pentru copii, a fost vizita la studiourile Harry Potter. Inca de pe drum, eram nerabdatori sa intram in povestea Harry Potter si sa retraim momente vazute in filme sau citite in volumele de carti. Am facut turul studioului, pe parcursul caruia ghidul ne povestea despre diverse lucruri si obiecte aflate acolo, dar si cateva detalii ascunse pe care nu le putem impartasi. Am vazut parte din recuzita folosita in filme โ€“ laboratorul de potiuni ๐Ÿ”ฎ, casa familiei Dursley, machete ale castelului Hogwarts. Pot sa spun ca aceasta vizita nu va fi uitata usor de copii si nici de mine, a fost ceva unic si special. Am incheiat turul in magazinul de suveniruri, de unde fiecare ne-am luat ceva care sa ne aminteasca de acel loc magic. Si ca incheiem ziua in mod special, cei din campus au organizat un joc โ€“ Murder Mistery, in care actorii scenetei au fost profesorii din campus, iar copii au deslusit misterul crimei impreuna cu personajul principal โ€“ Sherlock Holmes . A fost o zi magica โ€ฆ๐Ÿงจ

A urmat o vizita de o zi in fabuloasa metropola โ€“ Londra. Am pornit de la London Eye, roata imensa care este unul dintre simbolurile Londrei, apoi spre Big Ben (Elizabeth Tower) si pe stradutele cu magazine din Londra.

Pe drum am mai vazut si schimbarea garzii la Horse Guards Parade, iar in parcul St James am facut o pauza de masa de aprox 45 minute. Apoi am pornit catre Muzeul de Istorie Naturala, un muzeu superb cu exponate din sfera naturii si a evolutiei omenirii, fosile marine, mamifere si minerale. Insa atractia principala a fost expozitia de dinozauri care ne-a fascinat pe toti si putem spune ca excursia la Londra a fost o alta zi memorabila a aceste tabere! โœจ

O alta excursie pe care am avut-o a fost la Oxford, unde am descoperit atmosfera culturala a unui oras dezvoltat, am explorat pietonal stradutele centrale, am admirat cladirile emblematice si locurile pline de istorie. Am fost fascinati de librariile micute in stil englezesc, de muzeele lor si de colegiile vizitate – Trinity, Balliol si Christ Church, iar vizita in Oxford a continuat cu punting pe raul Cherwell, si multe jocuri in aer liber pe terenul de cricket.

Intrucat suntem la finalul celor 2 saptamani de tabara, a venit timpul pentru festivitatea de premiere si incepem cu premiile oferite de catre organizatorii locali de la Bloxham:

Clara D. โ€“ โ€œ The most helpful student from the campโ€

Victor F. โ€“ โ€œ Best use of English in campโ€

Madalina Spataru โ€“ pentru grupa Sharks

Victor F. โ€“ pentru grupa Jets

Iar mai jos avem diplomele oferite copiilor de catre Mirunette impreuna cu dna prof. Cristina S.:

Clara โ€“ The student with the sweetest smile
Corentin ( Coco ) โ€“ The most independent student
Maria โ€“ The most resilient student
Maia โ€“ Always optimistic nature
Ada โ€“ Young lady in fashion
Victor โ€“ The most ambitious student

Iata-ne la final de tabara, pentru unii dintre copii prima experienta departe de casa, iar pentru altii o alta tabara memorabila. Avem o combinatie neinteleasa de sentimente, regretul ca plecam din acest loc frumos impreuna cu bucuria ca ii revedem pe cei dragi. Doua saptamani in care ne-am facut prieteni noi, am vizitat locuri pline de istorie, toate insumand amintiri pe care le vom purta in inimile noastre mult timp de acum inainte. ๐Ÿ˜

Tot ce ramane sa spun este : See you next year ! Dupa aceasta tabara, deja ne facem planuri pentru vara viitoare, oare ce destinatie sa alegem din portofoliul Mirunette? ๐Ÿ˜Š

Cu drag,
Cristina S – Group Leader

Va invitam sa va bucurati de pozele din tabara de la Bloxham School 2 โ€“ 15 iulie 2024 in albumele de pe Facebook si Google โ€“ Mirunette Education.

Distribuie articolul