Tabara Bloxham School 30 iulie – 12 august 2024

Tabara Bloxham School 30 iulie – 12 august 2024

Dragi părinţi,

Deja asistăm cu bucurie la felul cum ai noştri copii învaţă lucruri noi, cum îşi clădesc prietenii şi cum se distrează, în timp ce sunt trataţi cu foarte multă grijă şi căldură de către organizatori.

Ne străduim să ţinem pasul cu activităţile şi momentele unul mai frumos decât altul, care se ţin lanţ din clipa în care am ajuns în campusul Bloxham School. De atunci, copiii sunt ocupaţi continuu, de dimineaţa devreme până seara târziu. De altfel, vă scriem acest mesaj chiar din discoteca de bun venit!

Suntem impresionate de atmosfera foarte primitoare, de responsabilitatea şi atenţia cu care sunt planificate toate momentele, dar mai ales de grija pe care organizatorii o poartă copiilor, până în cele mai mici detalii. Organizarea taberei este impecabilă, condiţiile sunt foarte bune, mâncarea e delicioasă, iar personalul este deosebit. O să revenim cu descrieri mai detaliate în curând. Deocamdată vă lăsăm poze ale câtorva momente surprinse în primele 2 zile de tabără.

Revenim cu noi detalii din tabara Bloxham School 30 iulie – 12 august 2024 – Days 3 and 4.
În cea de-a treia zi a taberei de la Bloxham, copiii au participat la cursuri şi au luat parte la activităţi recreative: sportive, jocuri tradiţionale englezeşti, arts &crafts, dans/tenis, confecţionare de brelocuri sau pictare de tricouri. Fiecare a avut posibilitatea, aşa cum se întâmplă de fiecare dată în această parte a zilei, să îşi aleagă activitatea în funcţie de preferinţe şi de pasiuni.
Seara s-a încheiat cu o serie de jocuri sportive foarte distractive în aer liber, în care au fost antrenaţi toţi copiii din campus.

Ziua 4 – Excursie în Birmingham
Itinerariul a inclus un tur istoric al oraşului, cu prezentarea câtorva obiective de referinţă (Muzeul Birmingham, Galeria de Artă, Biblioteca Centrală – cea mai mare din Europa). Prânzul l-am servit în Pigeon Park, iar apoi am vizitat Muzeul de Ştiinţă Think Tank. Excursia s-a încheiat cu petrecerea unui timp liber pentru cumpărături, în Bullring Shopping Centre.

În programul de seară, copiii au avut ocazia să performeze în cadrul Spectacolului Internaţional de Talente.

Week 1

Observăm cum experiența din tabăra Bloxham School 30 iulie – 12 august 2024 este vizibil transformatoare, copiii merg la lecții și activități în grupuri cu alți elevi internaționali de vârsta lor, cunosc culturi in mod autentic și experimentează respectul, empatia și spiritul de echipă.

Pe lângă jocurile extraordinar de antrenante pe echipe, lecții și activități sportive, copiii au mers săptămâna aceasta în două excursii, una fiind in uimitorul oraș Birmingham, renumit pentru industria foarte bine dezvoltată, un loc în care clădirile istorice se îmbină surprinzător de frumos cu estetica modernă a clădirilor de birouri. Aici elevii au vizitat Thinktank Science Museum și au fost atrași de curiozitățile științifice ale exponatelor.

A doua excursie a săptămânii a fost ✨magică✨. Am mers la Harry Potter Warner Bros. Studios în Londra, unde, chiar și dacă nu ești fan al acestui univers, magia locului te face să îl iubești, iar acest lucru s-a văzut pe chipurile copiilor, care s-au trezit într-un loc pe care nu și-l imaginau niciodată atât de fantastic. 

Prima săptămână a noastră s-a încheiat epic.

“No story lives unless someone wants to listen.”
J.K. Rowling

Ne bucurăm din plin de toate lucrurile noi pe care copiii le învaţă la cursuri şi activităţi! 

Luni si marți au fost zile petrecute în campus, iar serile au fost ocupate cu jocuri de echipă, prin care copiii pot obține puncte pentru proiectul din care fac parte.  

Nicio zi nu seamănă cu alta! Aseară, am intrat cu toţii în scenariul poveştii lui Sherlock Holmes, pe care l-am însoţit în dezlegarea misterului unei crime. Pe lângă faptul că am asistat cu toţii la un spectacol de teatru autentic, în care copiii au avut ocazia să îşi descopere profesorii în rolurile unor personaje foarte bine şi amuzant interpretate, activitatea a antrenat o serie de abilităţi din partea copiilor, printre care gãndirea critică, abilităţi de investigare, puterea de argumentare şi de convingere, fluenţa în exprimare etc. 

Nu trece zi fără ca ai noştri copii să nu fie apreciaţi pentru felul frumos şi educat în care se comportă cu colegii lor internaţionali şi cu staff-ul din campus. Dublăm felicitările şi le îndreptăm către voi. Felicitări pentru copiii pe care îi aveţi! E o plăcere şi o bucurie să fim împreună cu ei aici! 

Nu ştim acasă cum s-au simţit cele 10 zile de când suntem plecaţi în tabăra de la Bloxham School, dar pentru noi parcă au zburat …. Fiecare zi trăită aici este o nouă aventură! 🥳 

În excursia de o zi la Londra, copiii au avut ocazia să descopere unele dintre obiectivele  emblematice ale oraşului, despre care au învăţat la cursurile de Cultură şi Civilizaţie Britanică exact cu o zi înainte. 

După ce am admirat Palatul Parlamentului și am făcut cunoștință cu celebrul Big Ben şi cu impunătorul London Eye, am poposit puţin în faţa Westminster Abbey, unde copiii au putut asculta informaţii şi curiozităţi despre aceste importante obiective turistice. Ne-am continuat drumul la pas pe celebra Whitehall, renumita stradă pe care îşi găsesc reşedinţa ministerele Guvernului Britanic, inclusiv cea a Premierului Britanic de pe Downing Street. Am asistat la o scurtă paradă a cailor din garda regală, iar apoi ne-am continuat aventura prin St. James’ Park. Aici am luat prânzul sub forma unui mare picnic, înconjuraţi de verdeaţă şi ciripit de păsări, după care ne-am îndreptat spre Palatul Buckingham

Excursia s-a încheiat cu vizitarea Muzeului de Istorie Naturală, o experienţă educativă şi distractivă, care din nou i-a captivat pe cei mici. Copiii au luat parte la spectacolul naturii, în toate formele ei, din centrul pământului până în universul îndepărtat, de la Big Bang până în viitorul de peste 5000 de ani. 

The future of the natural world, on which we all depend, is in our hands” – Sir David Attenborough 

Ziua 10 am petrecut-o în campus, din nou ocupaţi cu activităţi sportive sau relaxante, cursuri, iar pe seară … Barbeque Dinner 🍔🍗🥗🥬🍅. După cină, au urmat jocurile indoor şi outdoor, care au antrenat întreaga comunitate de copii prezenţi în tabără. S-a lăsat cu mare distracţie, ca de fiecare dată! 

Credem cu convingere că şi aceste zile, ca toate celelalte din această tabără, au fost pline de amintiri frumoase şi ne bucurăm nespus că luăm parte la această experienţă împreună!

Vineri am avut parte de o nouă experienţă de neuitat, vizitarea oraşului Oxford. Oraşul este casa prestigioasei Universităţi din Oxford, cea mai veche universitate din UK şi a doua din lume ca vechime, fondată în secolul al XI-lea.

🛶 Am început excursia cu o experienţă aparte – punting pe canalele râului Cherwell. Plimbarea cu barca a fost relaxantă şi ne-a oferit ocazia să admirăm peisajele pitoreşti ale oraşului dintr-o perspectivă diferită.

🎓 Am fost ghidaţi apoi într-un tur pietonal pe străzile oraşului, în timpul căruia am făcut opriri în faţa unor colegii universitare prestigioase, parte din faimoasa Universitate din Oxford (Balliol College, Trinity College, Exeter College, Brasenose College, Christ Church College), dar si la The History Science Museum, Bodleian Library, Covered Market. Ghidul nostru le-a împărtăşit informaţii fascinante despre tradiţiile şi cultura acestei instituţii de prestigiu mondial, una dintre curiozităţi fiind aceea că ea a oferit Regatului Unit 27 de premieri britanici de-a lungul timpului.

🛍️ Ziua s-a încheiat cu puţin timp liber, pe care copiii l-au petrecut explorând magazinele locale şi având posibilitatea să cumpere suveniruri şi să se bucure de atmosfera specială a oraşului.

Pe lângă suvenirurile și cadourile cumpărate cu atâta drag și atenție de către copii, cu siguranță au ajuns la voi și poveștile frumoase din tabara Bloxham School … multe și atât de prețioase! Așa cum sigur știți deja ce copii speciali și minunați aveți!

Ceva ce probabil v-au spus și ei la întoarcere, lucru pe care dorim să îl confirmăm și noi în acest mesaj, este legat de cât de apreciați au fost de către toți profesorii, membrii staff-ului și de către organizatori, pentru cât de educați, talentați, isteți și empatici sunt, pentru cât de bine au reușit să colaboreze cu copiii de origine italiană, spaniolă, cehă, turcă, chineză, ukraineană etc. și pentru multe alte calități pe care le-au arătat în ultimele 2 săptămâni la cursurile pe care le-au frecventat, în activități, proiecte sau excursii.

Impresia inițială care ne-a surprins într-un mod extrem de plăcut s-a păstrat până la final: aceea a unei excelente organizări, a unor facilități extraordinare, a unui program instructiv-educativ foarte bine pus la punct, a profesionalismului staff-ului – organizatori, profesori, instructori, lideri de proiect. În foarte scurt timp, i-am putut vedea pe copii entuziasmați, implicați, fericiți. Ce relații frumoase și strânse și-au creat! Și câte lacrimi au curs la despărțire!

În afară de tot timpul prețios pe care l-am petrecut cu ei, dat fiind contextul internațional al taberei, cred că cel mai mult ne-a umplut inimile de bucurie aura frumoasă pe care copiii noștri au reușit să o creeze în jurul cuvântului ”român”.

Vă mulțumim mult pentru încredere și așteptăm cu nerăbdare noi experiențe pe care să le împărtășim cu dragii voștri copii.

Cu apreciere,
Ramona I. & Mihaela V., Group Leaders

Va invitam sa va bucurati de pozele din Tabara Bloxham School, 30 iulie – 12 august 2024 in albumele de pe Facebook si Google – Mirunette Education.

Distribuie articol