Tabara Los Angeles&Las Vegas, 24 iulie – 7 august 2024

Jurnal de calatorie – Tabara Los Angeles&Las Vegas, 24 iulie – 7 august 2024

Dragi parinti,

Am ajuns in aceasta seara in campus, dupa mai multe zile pline de actiune, zile in care am vizitat diverse locuri, insa toți copiii sunt bine.

Iata cum ne-am desfasurat programul in aceste zile solicitante, dar pline de satisfactii:

Miercuri, 24 iulie, ziua in care am ajuns pe pamant american. Reprezentanții locali ne-au intampinat la aeroport si ne-au cazat la hotel in Los Angeles. Din prima zi am interactionat si ne-am imprietenit cu profesori si elevi sarbi. Seara am fost tratati cu pizza, salata si limonada. Atmosfera a fost plina de entuziasm, toata lumea fiind incantata sa inceapa aceasta aventura.

Joi, 25 iulie, a fost o zi foarte plină. Ne-am început ziua cu micul dejun de la hotel, după care am plecat să vizităm LA. Am văzut Walt Disney Concert Hall, Central Station, Firefighters Museum, piețele mexicană și chineză, iar cine a dorit s-a dat cu trenulețul Angels’ Flight. Apoi, împreună am fost la centrul sportiv Crypto.com, am făcut poze la semnul Beverly Hills, am vizitat Rodeo Drive și ne-am plimbat pe Walk of Fame. În ciuda căldurii, copiii au fost fascinați de strălucirea și energia orașului.

Vineri, 26 iulie, după micul dejun, ne-am luat bagajele și am plecat spre Las Vegas. A fost o zi lungă și obositoare, din motive independente de noi. După masa de prânz pe care am luat-o lângă outletul Barstow, a avut loc un incendiu pe autostradă și tot traficul a fost deviat. S-a circulat greu și am ajuns la noua cazare în jur de ora 12 noaptea. Lângă hotel era o pizzerie și copiii cărora le era foame au fost însoțiți de un GL să comande pizza. Deși obosiți, copiii au apreciat gestul și s-au culcat cu burțile pline.

Sâmbătă, 27 iulie, după micul dejun, am încărcat bagajele în autocar și am plecat către Grand Canyon. Masa de prânz, am luat-o sub forma de picnic, cu fast food de la Subway. După ce ne-am plimbat și am făcut poze și filmulețe spectaculoase, am plecat către noua cazare, în Arizona. Cina și-au comandat-o copiii, folosind cardul primit, pe care au o suma de bani ce acopera mesele pe care nu le avem in campus. Priveliștea magnifică a canionului a lăsat pe toată lumea fără cuvinte, iar energia grupului a fost la cote maxime.

Duminică, 28 iulie, întrucât vineri am stat foarte mult în trafic, i-am rugat pe organizatori să rearanjeze programul, încât să putem vizita Las Vegas, lucru care s-a și întâmplat spre bucuria noastră. După micul dejun, la ora 8 eram deja în autocar. În Las Vegas ni s-a făcut un tur cu autocarul și ni s-au dat explicații turistice, am văzut spectacolul de la fântâni din fața hotelului Bellagio și am avut și timp liber. În drum spre campus am avut și puțin timp de shopping la outletul Barstow. Vizitarea Las Vegas-ului a fost un adevărat punct culminant, iar spectacolul de la fântâni a fost o experiență de neuitat.

Luni, 29 iulie, va fi o zi de relaxare, urmând ca de marți să începem cursurile de limba engleză și să ne reluăm programul cu excursii. După toate aceste zile pline de aventuri, o zi de odihnă este binevenită pentru toți. Copiii sunt nerăbdători să înceapă cursurile și să exploreze mai departe cultura americană.

Revenim cu informații referitoare la programul nostru din tabără de la Los Angeles.

După cum vă spuneam în mesajul precedent, luni, 29 iulie, a fost o zi în care ne-am relaxat si o zi in care copiii s-au familiarizat cu campusul. Au mers la sala de sporturi, au jucat baschet sau au mers la piscina, cei care au dorit. În plus, au avut ocazia să se cunoască mai bine între ei și să își facă noi prieteni.

Marti, au avut cursuri de limba engleza de dimienata, după care, având din nou timp liber, am hotarat sa iesim la plimbare. Copiii au dorit să stea împreună la Starbucks, unde au discutat și s-au bucurat de băuturi răcoritoare. După aceea, ne-am împărțit în grupuri și am mers să ne cumpărăm nouă și celor dragi mici cadouri. A fost un prilej minunat de a explora zona și de a ne bucura de atmosfera locală.

Miercuri, dupa masa de prânz, am plecat într-o excursie la California Science Center, unde copiii au fost fascinați de exponatele interactive și de diversele secțiuni ale muzeului. După vizită, ne-am îndreptat spre Huntington Beach. Unii dintre noi au făcut baie în ocean, iar alții s-au relaxat pe plajă, bucurându-se de soare. Seara, ne-am reunit pentru a mânca bezele la foc de tabără, moment ce a întărit legăturile dintre copii și a creat amintiri de neuitat.

Joi, a fost o zi cu accent pe partea educațională, copiii avand cursuri atat in prima parte a zilei, cat si in a doua parte. Seara, au avut posibilitatea să aleagă între diferite activități recreative: baschet, fotbal sau piscină. A fost o zi echilibrată, care a combinat perfect învățarea cu distracția.

Vineri este o alta zi in care avem excursie, insa vom reveni cu detalii despre aventurile noastre și despre experiențele minunate pe care le trăim împreună cat de curand!

Tabara de la Los Angeles&Las Vegas s-a terminat! Inainte de a ne lua ramas bun de la frumoasele zile de vacanta, va trimitem fotografii pe care le-am facut la Getty Center, LA Farmer’s Market, the Grove, Observatorul Griffith.

Marea majoritate a copiilor a optat pentru excursia optionala la Universal Studios, unde ne-am distrat pana seara tarziu.

In ultimele zile am vizitat plaje renumite precum Santa Monica, Venice Beach, La Jolla, Mission Beach si am vizitat orasul San Diego.

Va uram tuturor o vara frumoasa in continuare!
Multumim Mirunette pentru suportul oferit!

Copiii și GLs – Mihaela Ș. & Rodica P.

Va invitam sa va bucurati de pozele din tabara de la Los Angeles&Las Vegas, 24 iulie – 7 august 2024 in albumele de pe Facebook si Google – Mirunette Education.

Distribuie articol