Tabara Queen Anne School Reading 21 iulie – 4 august 2024

Tabara Queen Anne School ReadingTabara Queen Anne School Reading

Jurnal de calatorie – Tabara Queen Anne School Reading

Ziua 1

Prima zi de tabara a venit la pachet cu multa noutate si cu dorința de a descoperi locul care o sa ne fie casa pentru urmatoarele 2 saptamani. Am fost placut surprinsi sa vedem cat de mult spațiu verde este in jur si ne-am familiarizat cu imprejurimile si cladirile din campus. Dimineața am inceput-o cu micul dejun, iar dupa o porție buna de energie, am mers intr-o sala unde am fost repartizati pe clase petru a sustine testul de limba engleza si pentru a participa la o ora de curs. Ziua a continuat cu masa de pranz, o ora de pauza, iar apoi am mers la activitatile de tipul multi-activity (sporturi/dans/teatru etc.). A urmat cina, iar apoi ne-am adunat in camera comuna pentru a-l sarbatori pe unul dintre colegii nostri de grup a carui zi de nastere a fost astazi. La activitatea de seara ne-am distrat in cadrul unui joc de speed dating in care a trebuit sa cunoastem alti copii din diverse colturi ale lumii si sa comunicam cu ei, schimband partenerul de discutie din 2 in 2 minute. 
Seara s-a terminat la ora 22.00, iar pana la 22.30 ne-am pregatit de culcare pentru a ne incarca bateriile pentru o noua zi si provocarile acesteia.

Ziua 2

A doua zi de tabara a inceput cu orele de limba engleza. Dupa testul de evaluare, am fost repartizati in grupe, fiecare copil fiind alocat intr-un nivel adecvat competentelor sale lingvistice. Acest sistem ne-a permis sa ne concentram pe imbunatatirea abilitatilor de limba engleza intr-un mod mai eficient și adaptat nevoilor fiecaruia. Dupa ore, am avut masa de pranz, care a fost delicioasa și binevenita dupa efortul intelectual. Am luat o mica pauza pentru a ne odihni si a ne reincarca bateriile, apoi, am pornit intr-o excursie de explorare a orașului Reading, un loc plin de istorie si frumusete. Prima oprire a fost la Reading Abbey Ruins, unde am fost impresionati de maretia si importanta istorica a ruinelor. Am explorat fiecare colt, imaginandu-ne cum ar fi fost viata in acele vremuri. Ne-am continuat drumul pe malul raului Thames, bucurandu-ne de peisajele pitoresti si de atmosfera linistita. Am ajuns la Caversham Court, un loc plin de verdeata si frumusete naturala, unde am petrecut timp impreuna, razand si bucurandu-ne de aerul curat si de natura. Ultima parte a zilei a fost dedicata unui joc captivant si educativ: Paparazzi. Am fost impartiti in grupe mixte si fiecare grupa a primit un set de poze la care s-a uitat timp de 20 de secunde. Sarcina noastra era sa gasim locul din campus unde au fost facute pozele si sa facem aceleasi poze, respectand pozitia originala. Jocul a fost o reala provocare de orientare in spatiu, de colaborare si de antrenare a memoriei vizuale. Fiecare grupa s-a straduit sa gaseasca locurile si sa reproduca pozele cat mai fidel posibil. Ne-am raspandit prin toate colturile campusului, ceea ce a facut ca jocul sa fie si mai antrenant. Am incheiat ziua cu zambete largi pe fete si cu amintiri frumoase, bucurandu-ne de un final de zi fericit si plin de satisfactii.

Ziua 3

In ziua a treia, programul a fost cel clasic, dar nu mai puțin interesant. Am inceput ziua cu micul dejun, savurand delicioasele preparate care ne-au dat energia necesara pentru activitațile ce urmau. Dupa ce ne-am potolit foamea, ne-am indreptat catre cursurile de limba engleza, unde ne-am continuat studiile intr-un mod interactiv si placut. Cursurile de dimineața au fost pline de lecții interesante si exerciții de conversație, fiecare dintre noi fiind dornic sa invete și sa participe activ la discuții. Dupa orele de curs, am avut masa de pranz, o ocazie perfecta pentru a socializa și a ne reface forțele. A urmat o scurta pauza de relaxare, in care ne-am odihnit și ne-am pregatit pentru activitațile de dupa-amiaza. Am participat la diverse activitați sportive și recreative. Am avut de ales intre baseball, dodgeball și arts and crafts. Fiecare dintre aceste activitați ne-a oferit ocazia de a ne exprima creativitatea sau de a ne testa abilitațile fizice. Unii dintre noi au preferat sa joace baseball, bucurandu-se de adrenalina unui meci competitiv, in timp ce altii au optat pentru dodgeball, unde viteza și agilitatea au fost puse la incercare. Cei care au dorit o activitate mai liniștita s-au implicat in arts and crafts, creand obiecte de arta și suveniruri frumoase. Seara a adus un moment mult așteptat: disco evening. Aceasta a fost ocazia perfecta pentru a ne relaxa si a dansa impreuna cu toti elevii din tabara. DJ-ul a pus muzica variata, dar momentul culminant a fost atunci cand a rasunat melodia „Dragostea din tei”. Toata lumea a sarit pe ringul de dans, cantand si dansand cu entuziasm. Atmosfera era electrica, plina de rasete si voie buna, iar legaturile de prietenie dintre noi s-au consolidat si mai mult.

Obositi, dar incantati de ziua plina de activitati si de timpul petrecut impreuna, ne-am îndreptat către camerele noastre pentru a ne odihni. Cu zambete pe fete si amintiri frumoase, ne-am culcat, nerabdatori sa vedem ce surprize ne va aduce ziua urmatoare in tabara Queen Anne School Reading.

Ziua 4

Ziua cu numarul patru ne-a adus o noua surpriza extraordinara – o excursie de o zi in Londra, plina de aventuri si descoperiri. Emotia a inceput inca de dimineata, cand ne-am imbarcat in autocar, nerabdatori sa exploram capitala Marii Britanii. Traseul nostru a inceput cu o plimbare intr-una dintre cele 32 de capsule ale London Eye. In timp ce roata se ridica incet, am putut admira privelistile impresionante ale orasului. De la inaltime, Londra ne-a oferit o panorama splendida, combinand partea veche a orasului, cu cea moderna. Ne-am bucurat de fiecare moment, facand poze din toate unghiurile posibile pentru a surprinde frumusetea orasului. Apoi, ne-am indreptat catre podul Westminster, bucurandu-ne de privelistea asupra raului Tamisa si a faimosului Big Ben. Turla ceasului ne-a impresionat cu maretia si detaliile sale arhitecturale. Am continuat plimbarea noastra pe Downing Street, avand ocazia sa vedem si resedinta prim-ministrului britanic, un loc incarcat de istorie si decizii importante. Am facut un mic picnic in parcul St James, unde am savurat sandvisuri delicioase si fructe proaspete. Dupa pauza de pranz, ne-am continuat plimbarea catre Buckingham Palace care ne-a lasat fara cuvinte cu arhitectura sa impunatoare. Pentru a avea o experienta londoneza autentica, nu au lipsit momentele cu ploaie, vant si multi nori gri. Totusi, asa cum probabil va asteptati, nimic din toate acestea nu ne-a oprit sa ne bucuram la maxim de ziua noastra. Hanoracele si gecile cu gluga au fost aliatele noastre, iar ploaia a adaugat un farmec aparte aventurii noastre. Ziua s-a incheiat cu o sesiune de shopping pe faimoasa Oxford Street, iar noi am profitat de ocazie pentru a achizitiona suveniruri si cadouri pentru cei dragi. Ne-am intors in campus pentru cina, obositi, dar extrem de fericiti.

La final de zi, ne-am adunat cu totii pentru a viziona un film impreuna. A fost momentul perfect pentru a ne relaxa si a rememora aventurile zilei. A fost o zi grozava, plina de descoperiri, emotii si momente de neuitat, care ne-a facut sa simtim spiritul vibrant al Londrei.

Ziua 5

Ziua a cincea am petrecut-o in campus, participand la programul cu care deja ne-am familiarizat. Am inceput dimineata cu cele trei ore de cursuri de limba engleza, unde am continuat sa ne perfectionam abilitatile lingvistice prin activitati interactive și captivante. Lectiile au fost pline de energie, iar copiii au invatat cu entuziasm și curiozitate. Dupa cursuri, am avut parte de activitatile de dupa-amiaza, care au inclus tenis, fotbal și jocuri cu obstacole și conuri. Pe terenul de tenis, copiii și-au testat abilitatile de coordonare si precizie, in timp ce pe terenul de fotbal, spiritul de echipa si competitivitatea au fost la cote maxime. Jocurile cu obstacole si conuri au adus un plus de distractie, punandu-ne la incercare agilitatea si viteza.

Seara a venit cu o provocare speciala: gasirea cat mai multor Wally ascunși prin campus. Fiecare echipa s-a mobilizat pentru a cauta cei 100 de Wally si a face poze cu ei. Atmosfera a fost plina de rasete si energie, fiecare colt al campusului fiind explorat cu entuziasm. Punctele bonus erau acordate echipei care reușea sa gaseasca un profesor ascuns si el prin campus, adaugand un element de surpriza si strategie jocului. Grupa care a caștigat a demonstrat cea mai buna colaborare și rezistenta, alergand neobosita prin toate colturile campusului pentru a-si indeplini misiunea.

Dupa aceasta activitate intensa, somnul a venit rapid și adanc. Copiii erau epuizati, dar fericiti și impliniti de efortul depus și de bucuria reușitei. Și mai incantati erau de gandul ca a doua zi urma o excursie la Thorpe Park și o sesiune de shopping, promitand inca o zi plina de aventuri și distractie. Aceasta anticipare a facut ca somnul sa fie și mai dulce, plin de vise frumoase despre roller-coastere și magazine colorate.

Ziua 6

In ziua a sasea, am ajuns in Parcul Thorpe cu multe asteptari si nu am fost dezamagiti. A fost o zi plina de adrenalina, fiecare copil alegandu-si caruselul preferat, de la cele mai usoare pana la cele mai ametitoare. Fiecare plimbare a fost o explozie de emotii si rasete, iar concluzia a fost unanima: a fost cea mai TARE zi! Experienta din Parcul Thorpe ne-a oferit momente de neuitat, pe care le vom povesti cu drag mult timp de acum inainte. Cei care nu au mers la parcul de distractii nu au avut nici ei o zi obisnuita. Dupa orele de engleza, am ales sa facem un tur cu barca pentru a admira peisajul de pe cele doua maluri ale raului Tamisa. Campurile si copacii verzi, luciul apei, pasarile care pluteau agale si casele elegante ce se zareau din loc in loc au facut din plimbarea noastra un adevarat moment de relaxare. Am savurat fiecare clipa, bucurandu-ne de linistea si frumusetea naturii. Dupa plimbarea cu barca, ne-am oprit pentru a lua pranzul, unde am savurat preparate delicioase si am impartasit impresii despre ziua noastra. Dupa masa, am explorat cateva librarii si magazine din centrul orasului unde ne-am pierdut printre rafturile pline de carti si suveniruri. Desi nivelul nostru de adrenalina nu a crescut la fel de mult ca al colegilor din roller coaster, ne-am bucurat enorm de aceasta mica iesire. A fost o zi de explorare si relaxare, care ne-a oferit o alta perspectiva asupra frumusetilor locale. Pe seara, ne-am reunit cu totii in campus pentru cina, unde am schimbat impresii si povesti despre aventurile zilei. Dupa cina, am continuat seara cu o sesiune de karaoke. A fost un moment plin de energie si distractie, in care fiecare si-a aratat talentul pe scena. Ne-am sustinut unii pe altii, am aplaudat si am incurajat toti cantaretii serii, transformand karaoke-ul intr-un spectacol de neuitat.

Ziua s-a incheiat cu zambete si aplauze, fiecare dintre noi avand amintiri frumoase si pline de bucurie.

Ziua 7

Ziua a saptea a venit cu o noua calatorie, de data aceasta la Oxford. Vremea a fost mai prietenoasa cu noi si am putut sa exploram orasul si sa ne bucuram de soare si cer senin. Pentru a incepe ziua cu energie, prima oprire a fost in University Parks, unde am organizat un mic picnic. Am savurat pranzul primit la pachet si am suplimentat cu clatite delicioase si inghețata de la un mic magazin din parc. Atmosfera era relaxanta si plina de voie buna, iar copiii s-au bucurat de o binemeritata pauza inainte de a incepe explorarea orasului. La 12:30, am inceput un tur ghidat al Oxfordului, unde am avut ocazia sa vizitam si sa primim informații despre cateva dintre cele mai importante monumente din oras. Ghidul nostru era foarte bine informat si a facut ca istoria orasului sa prinda viața prin povestile si explicațiile sale. Cei mai norocosi dintre copii au fost selectati sa raspunda la intrebarile ghidului si au fost premiați cu cate un tricou, lucru care a adaugat un plus de entuziasm si competitivitate turului. Dupa turul ghidat, am avut timp liber pentru o sesiune de shopping. Magazinele din Oxford ne-au oferit o varietate de suveniruri si cadouri, iar copiii s-au bucurat sa gaseasca obiecte speciale pentru a-si aminti de aceasta zi minunata. La ora 16:30, am plecat inapoi spre campus, unde ne astepta o cina delicioasa. Dupa cina, am participat la Quiz Night, un joc pe echipe care ne-a testat cunostințele generale din diverse domenii: celebritati, sporturi, steaguri, filme, embleme, monumente si cultura britanica. Unele intrebari au fost mai complicate, dar colaborarea cu colegii din diverse naționalitați a facut ca lucrurile sa fie mai usoare. Fiecare echipa si-a adus aportul si am reusit sa ne completam unii pe ceilalti.

Ziua s-a incheiat cu zambete si satisfactia de a fi petrecut inca o zi plina si frumoasa impreuna. A fost o zi de neuitat, plina de invataturi si distractie, si suntem recunoscatori pentru fiecare moment trait.

Ziua 8

Ziua a opta a venit cu mici schimbari – am inceput cu activitațile sportive (rugby, tenis de picior si rounders), iar cursurile de engleza s-au mutat in a doua parte a zilei. Dimineata a fost plina de energie, copiii s-au antrenat si s-au distrat in aer liber, bucurandu-se de competitii amicale și de oportunitatea de a invata noi abilitati sportive. Deoarece in campus au venit copii noi și o parte din cei care erau deja aici cand am ajuns noi au plecat, am avut ocazia sa ne facem noi prieteni. Noii colegi ni s-au alaturat in grupele de engleza, aducand cu ei povești si perspective diferite. Aceste schimbari au adus un suflu nou grupelor noastre, facand lectiile de dupa-amiaza mai dinamice și interesante. Seara ne-a adus o noua provocare sub forma unei probe de tipul Scavenger Hunt. Impartiti in echipe, am primit liste cu obiecte și indicii care ne-au ghidat prin tot campusul. Am alergat de la un punct la altul, am colaborat și ne-am ajutat reciproc pentru a gasi toate obiectele și a rezolva toate indiciile. A fost o activitate care ne-a testat nu doar abilitatile de orientare si de lucru in echipa, dar si creativitatea și rapiditatea de reactie. Bucuria si entuziasmul au fost evidente pe fetele tuturor. La final, ne-am adunat pentru a discuta despre aventurile din timpul zilei, impartașind momente amuzante si realizari. A fost o zi plina de activitati care ne-au unit si ne-au oferit multe amintiri frumoase.

Ne bucuram ca am avut ocazia sa ne facem noi prieteni, sa ne testam limitele și sa ne distram impreuna. Astfel de zile ne arata cat de important este sa fim deschiși la noi experiente și la relationarea cu cei din jurul nostru.

Ziua 9

Ziua cu numărul 9 a inceput cu o vizita la Muzeul din Reading, un muzeu istoric si cultural ce adapostește o serie de artefacte din istoria orașului, descoperiri arheologice, obiecte din perioada industriala si lucrari de arta. La 13.00 ne-am întors în campus pentru masa de pranz si cursurile de engleza. Seara am participat cu toții la un joc de Bingo unde am avut si castigatori, dar mai ales am avut parte de foarte multa distractie.

Ziua 10

Ziua a X-lea am inceput-o cu sporturile pe echipe, fotbal si tenis, dar si cu o sesiune de origami care ne-a provocat sa ne concentram si sa urmarim cu atentie pasii de lucru. Pe seara, dupa cina, ne-am consumat intreaga energie ramasa la o seara de disco. Si credeti-ne, ne-a ramas atat de multaaaa! 😊

Ziua 11

Dimineata zilei cu numarul 11 a inceput cu o vizita la Castelul Windsor. Desi ne asteptam sa descoperim o constructie impunatoare, tot am fost impresionati de grandoarea si farmecul aparte ce inconjura castelul, atat in interior, cat si in exterior. Am inceput turul si la fiecare pas scoteam cate un „wow” sau alt sunet cu care ne exprimam uimirea. Fotografiatul in interior era interzis, dar sigur vom povesti fiecare acasa ce am vazut si ce anume ne-a impresionat cel mai mult. La 13.30 ne-am intors in campus, am luat masa de pranz si am mers la cursurile de engleza. Seara am participat la Trashion Show si, in echipe, am confectionat costume din carton, staniol, baloane, saci sau alte materiale. La final am participat sau am urmarit prezentarea de moda unde, conform parerilor juriului, cele mai bune costume au fost premiate.

A fost din nou o zi plina, dar la sfarsit ne declaram incantati si… epuizati. Noapte buna!

Ziua 12

Nu stim cum a trecut timpul, dar iata-ne deja in ziua cu numarul 12. Daca dimineața a inceput in mod obisnuit, cu activitațile sportive (volei, tenis si fotbal), a doua parte a zilei, dupa cursurile de engleza, am avut o mica festivitate de absolvire. Fiecare am primit cate un certificat cu rezultatul obținut in urma celor 30 de ore de curs parcurse. Am marcat momentul cu o poza de grup si pe urma am mers sa ne pregatim pentru activitatea de seara – Talent Show. Evenimentul a fost deschis cu o melodie cantata la comun de profesorii de la cursurile de engleza si de cei din echipa de organizare. Au urmat apoi cațiva copii care au cantat, cu vocea sau la pian, alții care au dansat sau care au facut mici glume. Credeti ca noi am stat departe de scena? Evident ca nu. Am avut in echipa un copil curajos care a cantat singur pe scena, fete care au dansat in pereche si un grup mare care a cantat impreuna. Recunoastem, am avut ceva emoții, dar a fost o seara in care am simțit bucuria de a fi impreuna si de a reprezenta tara. Bineințeles, ne-am descurcat de minune.

Ziua 13

Iata-ne in ultima zi de tabara. Nu ne vine sa credem cat de repede a zburat timpul! Partea buna este ca astazi am reusit sa facem tot ce ne-am propus, dar de data aceasta intr-un ritm mai de vacanța. Am vizitat trei locuri speciale din Greenwich si anume: Royal Observatory (Observatorul Regal) unde am vazut Meridianul Zero; Cutty Sark – un vapor care era cel mai rapid la vremea sa in 1870, folosit in transportarea ceaiului; ultimul obiectiv de astazi a fost Muzeul Maritim si printre cele mai interesante exponate s-a numarat un fluier pe care o femeie l-a folosit in noaptea in care Titanicul s-a scufundat. A urmat sesiunea de shopping unde copiii au cumparat ultimele suveniruri, cadouri pentru cei dragi. Seara s-a incheiat cu o petrecere si karaoke, iar dupa ne-am luat ramas bun de la toți din campus.

Desi suntem tristi ca s-a terminat aceasta tabara, ne raman amintirile frumoase, experientele traite aici si speranta ca vom reveni la anul. Tabara Queen Anne School Reading – 2 saptamani de educatie&distractie!

Pe curand!

Madalina & Georgiana – Group Leaders

Va invitam sa va bucurati de pozele din tabara de la Tabara Queen Anne School Reading 21 iulie – 4 august 2024 in albumele de pe Facebook si Google – Mirunette Education.

Distribuie articol